PostNord: 9,1 miljoonaa pakettia Pohjoismaissa

PostNord kertoo tänään käsitelleensä viime viikolla 31 prosenttia enemmän paketteja kuin vuotta aikaisemmin.

Edulliset hinnat houkuttelevat ihmiset ostoksille, ja tänä vuonna vaikuttaisi siltä, että yhä useampi on klikannut läheisilleen jolululahjoja verkkokaupoista Black Weekin aikana. PostNord toimittaa suuren osan pohjoismaalaisten verkkokauppaostoksista, ja olemme ylpeitä siitä, että voimme tehdä joulun lähestymisestä ihmisellä helpompaa, PostNordin konsernijohtaja Annemarie Gardshol sanoo.

PostNord teki Black Weekin aikana uuden ennätyksen kaikissa Pohjoismaissa. Hurjinta kasvu oli Suomessa, jossa paketteja käsiteltiin 70 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Tanskassa kasvua oli 38 prosenttia ja Ruotsissa sekä Norjassa 26 prosenttia.

Ilmoitus

Suomessa rikottiin muitakin ennätyksiä, sillä kotiinkuljetuksien määrässä oli edellisvuoteen nähden 170 prosentin huima loikka. Kotitoimitusten määrä on ollut tavallista korkeammalla keväästä saakka.

Ruotsissa ja Tanskassa rikottiin ennätys maanantain ja tiistain välisenä yönä, jolloin paketteja käsiteltiin 1,3 miljoonaa Ruotsissa ja 0,7 miljoonaa Tanskassa. Norjan ennätys koski koko viikkoa, jolloin rikottiin miljoonan paketin viikkokohtainen raja.

Olemme valmistautuneet intensiivisiin sesonkiviikkoihin huolellisesti. Ennätykselliset pakettimäärät eivät tulleet meille yllätyksenä, vaikka ennusteiden tekeminen onkin koronapandemian aikana ollut tavallista vaikeampaa. Huolellisilla valmisteluilla, hyvällä yhteistyöllä asiakkaidemme kanssa sekä eteenpäin katsovalla ongelmanratkaisukyvyllä olemme onnistuneet ennätysmäärienkin toimituksissa hienosti. Tästä kuuluu suuri kiitos kaikille mahtaville työntekijöillemme, jotka ovat tehneet tämän mahdolliseksi, Gardshol sanoo tiedotteessa.

PostNord käsitteli Pohjoismaissa kaikkiaan 9,1 miljoonaa pakettia Black Weekin aikana. Vuosi sitten määrä oli 6,9 miljoonaa.