Postin tutkimus: Paketti Ruotsista saapuu keskimäärin 5,6 päivässä

Maantieteellisesti lähellä, mutta kuitenkin kaukana. Postin IRO Researchilla teettämän tutkimuksen mukaan Ruotsista lähetetyn paketin matka Suomeen kestää miltei viikon.

 

Ilmoitus

Tutkimuksessa kartoitettiin kuinka nopea tilaus-toimitus ulkomaisista verkkoliikkeistä on Suomeen. Erityisen huomion kohteena oli ruotsalaisista verkkoliikkeistä lähetetyt paketit.

Todelliset toimitusajat mitattiin mystery shopping avulla: verkkokaupasta tehtiin tilaus ja kokonaistoimitusaika tilauksesta sen toimitukseen kontrolloitiin.

Tutkimuksen mukaan juuri Posti toimitti paketit perille kokonaisuudessaan nopeammin kuin muut tarkastelun alla olleet kuljetusyhtiöt. Keskimäärin toimitusnopeus oli kolme päivää. Tarkastelussa ei ole mukana expresstoimitukset.

Myös paketin niin kutsutut viimeiset kilometrit eli kuljetus Postin jakelukeskuksesta kuluttajalle oli keskimääräistä nopeampaa eli keskimäärin noin 1,4 päivää.

Viimeisen kilometrin lisäksi toimitusaikaan vaikuttivat verkkoliikkeen keräys ja varastointiprosessit sekä kuljetus rajan yli toimitusmaasta Suomeen.

 

Ruotsalaisliikkeet suomalaisen
shoppailijan suosiossa

Kansainvälisen postiorganisaation International Post Corporation (IPC) teettämän verkkokauppatutkimuksen mukaan 21 prosenttia kaikista suomalaisista, jotka tekevät ostoja ulkomaisista verkkokaupoista, tekevät ostonsa Ruotsista.

Postin pohjoismaisesta paketti- ja verkkoliikemyynnistä vastaava Richard Walburn uskoo lehdistötiedotteen mukaan, että ruotsalaisyritysten on helppo löytää markkinarako netin kautta juuri Suomesta.

Ilmoitus

- Osa ruotsalaisista verkkokaupoista on tunnistanut myyntipotentiaalin Suomeen. Kun tilaukset käsitellään tehokkaasti, parhaassa tapauksessa samana päivänä, voi paketti saavuttaa Suomen optimoidun kuljetuksen avulla muutamassa päivässä.

 

Mystery shopping-osio suoritettiin pääasiassa ruotsalaisissa verkkoliikkeissä huhti-toukokuun vaihteessa ja sitä varten tehtiin 100 tilausta, joiden arvo oli keskimäärin 50 euroa. Vapun osuminen tutkimuksen aikaan pidensi joidenkin tilausten toimitusta. Ennen vappua tilattujen toimitusten keskimääräinen toimitusaika oli 6,8 päivää ja vapun jälkeen tilattujen 4,3 päivää.

Aika laskettiin tilausten tekohetkestä siihen kun asiakas oli saanut toimitusilmoituksen. Tilauksen viimeinen kilometri laskettiin siitä, kun kuluttaja oli saanut kuljetuksesta vastaavalta operaattorilta ensimmäisen rekisteröinnin, että paketti on saavuttanut kotimaan, siihen hetkeen, kun lähetys oli haettavissa.