Postin osavuosikatsaus: Pakettien volyymi Suomessa ja Baltian maissa kasvoi yhteensä 25 prosenttia

”Paketti- ja verkkokauppa- sekä logistiikkapalvelujen liikevaihto oli jo 59 prosenttia konsernin liikevaihdosta”.

Posti kertoi eilen vuoden ensimmäisen neljänneksen tuloksen. Osoitteellisten kirjeiden määrä laski Suomessa 14 prosenttia, mutta pakettivolyymit jatkavat kasvua.

Postin oikaistu liiketulos tammi-maaliskuun välisenä aikana parani ja oli 15,0 miljoonaa euroa, edellisvuoden 12,6 miljoonaan euroon verrattuna. Liikevaihto kasvoi 3,2 prosenttia 396,4 miljoonaan euroon, edellisvuoden 384,2 miljoonaan euroon verrattuna.

Ilmoitus

Pakettivolyymit kasvoivat Suomessa ja Baltian maissa kaikkiaan 25 prosenttia. Paketti-, verkkokauppa- ja logistiikkapalvelun liikevaihto on jo reilusti yli puolet, 59 prosenttia konsernin liikevaihdosta.

Kasvumme ytimessä ovat pakettiliiketoiminta ja sopimuslogistiikka Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa kattaen koko jakelu- ja logistiikka-arvoketjun. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä tämä näkyi Paketti ja verkkokauppa -liiketoiminnan vahvana suorituksena. Pakettivolyymit kasvoivat Suomessa ja Baltian maissa 25 prosenttia erityisesti vahvan kuluttajakysynnän ansiosta, toimitusjohtaja Turkka Kuusisto kirjoittaa raportissa ja jatkaa:

Tekemällä investointeja ja kehittämällä toimintaamme jatkuvasti voimme vastata kasvavaan kysyntään ja tarjota asiakkaillemme käteviä ja alan edistyksellisimpiä palveluita. Esimerkiksi maaliskuussa laajensimme Helsingissä Munkkivuoren ostoskeskuksessa sijaitsevaa automaattitilaa 1 002 lokeroon. Laajennuksen jälkeen automaatti on Euroopan suurin ja yksi maailman suurimmista pakettiautomaateista. Aiomme investoida strategiakaudella 100 miljoonaa euroa kasvuun sekä verkkokauppa-, jakelu- ja logistiikkaliiketoimintojen kehittämiseen. Osana tätä tavoitetta investoimme noin 37 miljoonaa euroa Transvalin uuteen varastoon, jossa hyödynnetään modernia teknologiaa, kuten ns. miehittämättömiä eli automaattitrukkeja. Lisäksi Aditro Logistics ottaa käyttöön AutoStore®-varastoautomaatiojärjestelmän, joka kattaa 40 robottia ja 50 000 varastointilaatikkoa Arlandan varastokeskuksessa. Näiden investointien ansiosta pystymme parantamaan asiakaskokemusta sekä tarjoamaan asiakkaillemme skaalautuvia ja kustannustehokkaita logistiikka- ja verkkokaupparatkaisuja.

Posti huomauttaa, etteivät luvut ole täysin vertailukelpoisia, koska Aditro Logisticsin, jonka Posti osti viime vuonna, luvut sisältyvät Postin lukuihin vasta huhtikuusta 2020 alkaen.