Postin ja Etteplanin yhteistyö laajenee

”Postin näkökulmasta on käytännöllistä, että tarjoamme koko järjestelmän ylläpidon yhdestä paikasta".

Ilmoitus

Verkkokauppa käy kuumana, ja myös Postin pakettivolyymi on viime vuosina kasvanut. Pakettiautomaattiverkoston on toimittava saumattomasti, ja Etteplan MOREn tehtävänä on vastata niiden ylläpidosta eli ohjelmiston teknisestä tuesta ja huollosta. Kun automaattien huoltotarpeet pystytään ennakoimaan, ohjelmistoviat ja niiden huollot eivät viivästytä pakettien kulkua. Yhteistyö alkoi, kun Etteplanin sittemmin ostama Eatech päivitti automaattien ohjelmistot vuonna 2017.

- Postin näkökulmasta on käytännöllistä, että tarjoamme koko järjestelmän ylläpidon yhdestä paikasta. Sen asiakaspalvelulla on suora yhteys meidän ylläpito-osastollemme, jolta voidaan antaa teknistä etätukea tai koordinoida laitteelle huolto. Huolehdimme myös tarvittavista sovelluspäivityksistä tai -kehityksestä, kertoo tiedotteessa Etteplanin ohjelmistoyksikön Etteplan MOREn toimitusjohtaja Esa Mäkelä.

Ilmoitus

Mäkelän mukaan Etteplanin vahvuus on automaattien ennakoiva huolto. Automaattien älykästä laitteistoa pystytään seuraamaan aktiivisesti etänä, ja mahdollinen vika ehditään korjata ennen kuin se näkyy loppukäyttäjälle.

Automaattien menestyksekäs ylläpito johti yhteistyön laajenemiseen

Pakettiautomaattien lisäksi Postilla on asuintaloissa ja työpaikoilla sijaitsevia Smartpost-automaatteja, jotka helpottavat pakettien noutoa ja lähettämistä oman kulkureitin varrelta. Postin tavoitteena on kasvattaa Smartpost-automaattiverkostoaan merkittävästi seuraavien vuosien aikana, ja Etteplan MORE on valittu kumppaniksi kehittämään ja ylläpitämään myös näiden automaattien ohjelmistoa vuodesta 2019 alkaen.

- Olemme olleet todella tyytyväisiä yhteistyöhön projektihallinnan, asennusten läpiviennin ja työn laadun osalta. Niin pakettiautomaattien ohjelmistopäivitysprojektin kuin niiden ylläpidon osalta toiminta on ollut hallittua ja vastuullista, minkä takia laajennamme innolla yhteistyön koskemaan myös Smartpost-automaattien ohjelmistoa, sanoo tiedotteesa Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen.

Ohjelmistosuunnittelu on yksi niistä aloista, joilla Etteplan on viime vuosina kasvanut. Vuoden 2018 aikana Etteplan vahvisti ohjelmisto-osaamiseensa ostamalla Eatech Oy:n lisäksi Koodain Solutions Oy:n. Nämä, ja aiemmin ostettu Soikea Solutions Oy, muodostavat Etteplanin ohjelmistoyksikön, joka toimii Suomessa Etteplan MORE -nimellä.