Postilla vahva tuloskehitys – pakettivolyymit pysyivät ennätystasolla

Vaikka osoitteelisten kirjeiden määrä laski 12 prosenttia, Postin kolmas neljännes oli positiivinen.

Ilmoitus

Postin kolmas neljännes oli vahva kirjevolyymien laskusta huolimatta. Postin oikaistu liiketulos heinä-syyskuussa parani 2,2 miljoonaa euroa edellisvuodesta yhteensä 5,8 miljoonaan euroon. Myös konsernin käyttökate heinä-syyskuussa parani selvästi vertailukaudesta. Konsernin oikaistu liiketulos tammi-syyskuussa vahvistui 23,4 miljoonaan euroon.

Verkkokauppa kasvussa

- Verkkokauppa on kasvanut Suomessa noin 10 prosentin vauhtia viimeisen vuoden aikana, ja tämä yhdistettynä kattavaan palvelupisteverkostoomme, nopeaan jakeluumme sekä digitaaliseen palvelukehitykseemme on siivittänyt Postin välittämät pakettivolyymit ennätykselliseen kasvuun. Tämän vuoden aikana olemme toimittaneet jo yli 31 miljoonaa pakettia asiakkaillemme. Erityisesti kuluttajapakettien kasvu heinä-syyskuussa jatkui voimakkaana, Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen toteaa tiedotteessa.

Postin uudistumiselle on ollut tarve, koska paperipostin määrä on ollut jatkuvassa laskussa kuluttajakäyttäytymisen muutoksen ja nopean digitalisaatiokehityksen vuoksi. Osoitteellisten kirjeiden jakelumäärä on laskenut vuosina 2008-2018 peräti noin 50 %.

- Tämä on tarkoittanut Postille merkittävää liikevaihdon menetystä. Muutoksen vuoksi meidän on kehitettävä uutta, korvaavaa liiketoimintaa. Tulevina vuosina odotamme kirjepostin laskun jatkuvan, sillä viestintä on muuttumassa asteittain paperisesta sähköiseksi, Malinen sanoo.

Osana strategian mukaista kasvua logistiikassa Posti on sopinut ostavansa sisälogistiikkaan erikoistuneen Suomen Transval Group Oy:n. Kauppaa ei ole vielä toteutettu, mutta sen myötä Postista tulee logistiikan ulkoistusratkaisujen merkittävä toimija Suomessa ja joukkoon liittyy 3 500 uutta työntekijää.