Postilla alkaa yt-neuvottelut – 72 työpaikkaa uhan alla

Yt-neuvottelut toi­min­ta­mal­lin muutoksesta alkavat ensi viikolla.

Ilmoitus

Posti aloittaa yhteistoimintaneuvottelut 23.10, Kaleva.fi kertoo. Yt-neuvottelut koskevat organisaatiouudistusta ja toimintamallin muutosta. Vaikutuksia neuvotteluilla on erityisesti toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden tehtäviin ja työnkuviin.

Postin arvioi henkilöstön vähentämistarpeen olevan enintään 72 henkilöä. Määrän toivotaan vähenevän uudenlaisten työtehtävien täyttämisen myötä.

Osa vanhoista tehtävistä lakkaa

Postin tavoitteena on muuttaa toimintaa niin, että palvelut ovat mahdollisimman lähellä asiakasta. Postilaisille se tarkoittaa, että osa vanhoista tehtävistä lakkaa.

Yt-neuvottelujen aikana käsitellään uusien tehtävien muodostumista ja niiden täyttämistä sekä joidenkin vanhojen tehtävien lakkauttamista.

Verkkokauppa kasvaa, kilpailu kiristyy

Postiala on suuressa muutoksessa: verkkokauppa on vahvassa kasvussa, mutta samalla perinteinen postitoiminta siirtyy paperisesta sähköiseksi ja kilpailu toimialalla lisääntyy.

Postin mukaan uusi toimintamalli mahdollistaa asiakaskokemuksen kokonaisvaltaisemman kehittämisen, nopeamman reagoimisen asiakkaiden tarpeiden muuttumiseen. Kasvua haetaan verkkokaupasta ja logistiikasta.

Postin toimintamallin muutoksella ei ole vaikutusta postinjakeluun tai Postin muihin palveluihin.

Ilmoitus