Postikonttori suljetaan – tilalle viikon ympäri palvelevat pakettiautomaatit

Postiasioinnista suurin osa koskee pakettien noutamista.

Ilmoitus

Posti sulkee Munkkivuoren ostoskeskuksen konttorin Helsingissä ja muuttaa sen pakettipalveluita tarjoavaksi itsepalvelupostiksi. Pakettiautomaatit palvelevat viikon jokaisena päivänä kello 07-22.30.

− Kehitämme palvelumallia, koska Munkkivuoren myymälä on ollut asiointimääriltään Helsingin pienin eikä alueelta ole löytynyt kumppania jatkamaan postipalvelujen tarjoamista. Suurin osa asioinnista koskee pakettien noutoa. Teemme siitä Munkkivuoressa mahdollisimman helppoa tuomalla asiakkaiden käyttöön pakettiautomaatit ja nykyistä laajemmat aukioloajat, Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen kertoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Posti kertoo tiedotteessa, että automaatit otetaan Munkkivuoren postissa käyttöön jo 11.2., jolloin valtaosa lähetyksistä voidaan noutaa automaateista. Muut palvelut päättyvät postissa perjantaina 1.3. klo 14.

Automaatit suosituin tapa noutaa

Postin mukaan nykyisin postiasioinnista suurin osa koskee pakettien noutamista, mikä ei ole enää samalla tavalla sidottua tiettyyn postiin kuin aiemmin. Automaatit ovat suosituin tapa noutaa lähetyksiä. Ne mahdollistavat paketin noutamisen sekunneissa, ja niistä voi lähettää verkossa tai OmaPosti-sovelluksella valmiiksi maksettuja paketteja..

Postin verkostoon kuuluu noin 900 postia ja yli 1 000 automaattia. Posti kasvattaa myös tänä vuonna automaattien määrää.