Posti: Verkkokauppapakettien palautuskäytäntö uudistuu lokakuussa

Palautus kassalta tai automaatista.

Ilmoitus

Posti ilmoittaa tiedotteessa muuttuvista verkkokauppapakettien palautuskäytännöstä. Verkkokauppaostoksen voi palauttaa maksutta, jos verkkokauppias tarjoaa tuotteilleen maksuttoman palautuksen. Jos paketin mukana ei ole tullut palautusosoitekorttia, asiakas voi tarkastaa Postin verkkosivulta osoitteesta posti.fi/palautapaketti, voiko lähetyksen palauttaa maksutta.

Palautustunnus tai koodi

Ensisijaiset vaihtoehdot paketin palauttamiseksi on palautus joko lähettäjän antamalla palautusosoitekortilla tai Helposti-koodilla. Jos palautusosoitekorttia tai Helposti-koodia ei ole käytettävissä, palauttaja kertoo Postin palvelupisteen kassalle vastaanottavan yrityksen asiakaspalautustunnuksen. Palautustunnus on yleensä verkkokaupasta tilatun paketin lähetystietolistassa tai verkkokaupan sivuilla, tarvittaessa tunnuksen voi pyytää verkkokaupalta.

 - Palautustunnuksen avulla varmistamme, että palautettavat verkkokauppaostokset ohjautuvat varmasti oikealle vastaanottajalle. Ostoksen palauttava henkilö saattaa muistaa vastaanottajatahon väärin, jolloin palautettava tuote lähetetään aivan väärälle yritykselle. Lisäksi palautustunnus varmistaa, että palauttaja saa palautuksesta rahansa oikein, sanoo Kati Nevalainen, Postin pakettipalveluiden kehityksestä vastaava johtaja lehdistötiedotteessa.

Näin palautat verkkokauppaostoksen:

  • Paketin, jossa on valmiina palautusosoitekortti, voit jättää postiin.
  • Jos paketin mukana ei ole tullut palautusosoitekorttia, voit tarkastaa Postin verkkosivulta osoitteesta posti.fi/palautapaketti, voiko lähetyksen palauttaa maksutta. Jos maksuton palautus on mahdollinen, saat sieltä Helposti-koodin, jolla voit jättää palautuvan paketin Postin pakettiautomaattiin tai palvelupisteeseen.
  • Mikäli verkkokauppayritys ei tarjoa maksutonta palautusta, voit palauttaa ostoksen ostamalla lähettämiseen tarvittavan Helposti-koodin. Helposti-koodin saat ostettua Postin verkkosivuilta osoitteesta posti.fi/lahettaminen tai Postin mobiilisovelluksesta, OmaPostista.
  • Jos et tarvitse palautuksesta kuittia ja palautettava lähetys on pienempi kuin kirjeen maksimikoko (3 x 25 x 35,3cm, 2 kg), voit jättää lähetyksen kirjelaatikkoon. Kirjoita lähetyksen päälle vastaanottavan yrityksen asiakaspalautustunnus, palautusosoite ja teksti ”ASIAKASPALAUTUS”.
Kun verkkokauppaostoksen palauttaa pakettiautomaatin kautta, palautuksesta tarvittava tieto tallentuu automaattisesti Postin lähetysten seurantapalveluun.Pakettiautomaateilta ei enää lokakuun alusta alkaen saa erillistä kuittia palautuksesta.