Posti tuo automaatteja kylätaloihin

Posti kokeilee automaattien käyttöä kylätaloissa.

Ilmoitus

Kyläseuroille tarjotaan jatkossa mahdollisuus käyttää Postin automaatteja kylätaloissa, Kokkolan ja Pietarsaaren seuduilla ilmestyvä Österbottens Tidning kirjoittaa.

Postin kehittämiä automaatteja on aikaisemmin käytetty esimerkiksi kerrostaloissa.

Postin konttoreita on lähivuosina suljettu monessa pienemmässä kylässä. Automaattien ansiosta Posti voi tavoittaa ihmisiä jatkossa nopeammin myös maaseudulla kun automaatteja voidaan  käyttää myös kylätaloissa.

- Suomessa on kyliä, jossa postikonttoritoiminta ei ole enää kannattavaa. Tästä meille syntyi idea, että sama konsepti, jota ollaan käytetty kerrostaloissa voisi toimia myös kylätaloissa, Postin Lasse Huttunen sanoo Österbottens Tidningin haastattelussa.

"Automaatit eivät korvaa postin jakelua"

Kyseessä on piloittiprojekti, jossa ensimmäiset automaatit on jo toimitettu jo kyläyhdistyksille pääkaupunkiseudulla. Lasse Huttusen mukaan yksi projektin haasteista on löytää sopivia tiloja. Tiloissa lämpötilan on pysyttävä aina plussan puolella, esimerkiksi kosmetiikkatuoteiden takia.

Huttunen korostaa haastattelussa, että automaatit eivät tulee korvaamaan Postin jakelua syrjäseuduilla.

- Kyseessä on postinjakelua tukeva toiminta, ei sitä korvaavaa, Huttunen sanoo.

Pullojen ja kirjojen palautusta?

Automaateille voisi olla muutakin käyttöä kuin perinteisiä postipalveluja. Pääkaupunkiseudulla kirjastokirjoja voidaan jo palauttaa automaateilla, ja Huttusen mukaan Posti miettii myös miten automaateilla voisi olla lisäkäyttöä.

Ilmoitus

- Yksi mielenkiintoinen ehdotus, jota mietitään on esimerkiksi pullonpalautus ja muuta kierrätystä, Lasse Huttunen sanoo haastattelussa.