Posti teki uuden hankinnan – laajenee Ruotsiin ja Norjaan

Suomen Posti Oy laajentaa maantieteellisesti nyt myös Ruotsiin ja Norjaan. Posti ostaa ruotsalaisen Aditro Logistics AB:n, joka on pohjoismaiden johtavia 3PL-logistiikkayrityksiä.

Posti Oy ja Valedo Partners kirjoittivat eilen sopimuksen, jonka mukaan Posti hankkii kaikki Aditro Logistics AB:n osakkeet.

Aditro Logisticsilla on laaja valikoima logistiikkapalveluita, kuten kuljetukset, varastointi, jakelu ja sopimuslogistiikka.

Ilmoitus

Aditro Logisticsilla on kuusi varastoa Ruotsissa ja yksi Norjassa. Varastojen kokonaispinta on noin 230 000 neliömetriä.

Viimeisen vuoden aikana Aditro Logistics on kasvanut orgaanisesti kannattavalla tavalla ja sen viime vuoden nettoliikevaihto oli noin 100 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 1 100 työntekijää Ruotsissa ja 50 Norjassa.

 

Uuden hankinnan myötä Posti kasvattaa toimintaansa logistiikkapalveluiden alalla.

Aditro Logisticsin hankinta on linjassa strategiamme kanssa, ja hankinnan kautta vahvistamme läsnäoloamme Pohjoismaissa ja Baltiasssa. Yhdessä voimme kasvattaa asiakkaidemme kilpailukykyisyyttä, Posti Groupin toimitusjohtaja Turkka Kuusisto sanoo tiedotteessa.

Sopimuslogistiikka on yksi Postin kärkiosaamisista ja viime vuonna meistä tuli huomattava toimija tämän tyyppisten palveluiden alalla Suomessa Transvalin hankinnan kautta. Hankkimalla Aditro Logisticsin meistä tulee nyt johtava yritys sopimuslogistiikan alalla myös Ruotsissa ja Norjassa. Hankinta antaa meille myös mahdollisuuden kehittää ja laajentaa palveluita asiakkaillemme Pohjoismaissa, Kuusisto toteaa.

 

Aditro Logisticsin hankkiminen on linjassa Postin strategian kanssa kasvattaa toimintaansa logistiikan, pakettien käsittelyn ja verkkokaupan alalla.

Ilmoitus

Tämä on erittäin hyvä asia meille, Aditro Logisticsin toimitusjohtaja Johannes Gussander sanoo ja jatkaa, että heillä on yli 40 vuoden kokemus alalta.

Yhteistyössä Postin kanssa voimme oppia toisiltamme, laajentaa edelleen tarjontaamme sekä kehittää ratkaisujamme, jotta voimme tarjota sopimuslogistiikkaa kokonaan uudella tasolla, Gussander jatkaa.

 

Kun kauppa on valmis Aditro Logistics on itsenäisenä yritysryhmänä Postin alaisuudessa ja sen toimitusjohtajana jatkaa Johannes Gussander. Gussander tulee raportoimaan suoraan Posti Groupin toimitusjohtaja Turkka Kuusistolle.

Hankinta tarvitsee Ruotsin kilpailuviraston hyväksynnän, mutta heidän laskelmiensa mukaan liiketoimi läpiviemään vuoden 2020 toisen kvartaalin aikana.

 

Aditro Logistics kertoi asiasta eilen lähetetyssä tiedotteessa.