Posti ottaa käyttöön tarkan toimitusajan ja reaaliseurannan kartalta isommissa kaupungeissa

Pilotti aloitettiin aiemmin tänä vuonna Vantaalla.

Posti käynnisti keväällä toimintamallin, jossa vastaanottaja saa tarkan ajan ja reaaliaikaisen karttaseurannan toimitukselleen. Pilotti oli aluksi käytössä Vantaalla, mutta nyt se laajenee Helsinkiin, Espooseen, Turkuun, Tampereelle ja Ouluun. Helsingissä paketit toimitetaan pian myös täysin sähköisesti. Posti kertoo asiasta tiedotteessa.

Käytäntö, jossa toimituspäivän aamuna saa tarkentuvan +/- 30 minuutin toimitusajan ja toimituksen kulkua on mahdollista seurata reaaliajassa kartalta on ollut käytössä Helsingissä, Espoossa ja Tampereelta syyskuusta alkaen. Turussa ja Oulussa se otetaan käyttöön lokakuun loppuun mennessä.

Ilmoitus

Lisäksi paketit toimiteen kotiin vuorokautta aikaisemmin kaikissa mainituissa kaupungeissa.

Uusien toiminnallisuuksien myötä kotiinkuljetuksista saatu palaute on ollut erinomaista: 11 000 asiakasta on tähän mennessä antanut palautetta, ja keskiarvo on ollut 4,8 asteikolla 1-5. Erityisesti asiakkaitamme on ilahduttanut kuljettajiemme ystävällisyys ja ammattimainen asenne. Verkkoshoppailun suosio jatkaa kasvuaan, ja haluamme tehdä ostosten vastaanottamisesta mahdollisimman sujuvaa ja mukavaa. Verkkokauppiaille olemme valtakunnallisesti palveleva kumppani, joka toimittaa lähetykset laadukkaasti perille myös ruuhka-aikoina, kuten jouluna, Postin suurista paketti- ja verkkokauppa-asiakkuuksista vastaava Tommi Kässi sanoo tiedotteessa.

Ominaisuudet ovat osa OmaPostia.

Pakettitoimituksiin liittyvä kehitystyö jatkuu aktiivisena. Olemme rakentaneet koko vuoden entistä laajempaa ja kattavampaa palvelupisteverkostoa, ja avanneet tänä vuonna 5-10 automaattia joka viikko. Palvelupisteverkostomme on Suomen kattavin: lähes 3 300 palvelupistettä palvelee asiakkaita ympäri Suomen. Lisäksi tuomme väliaikaista lisäkapasiteettia verkostoomme varmistaaksemme sujuvat pakettitoimitukset myös jouluna, Tommi Kässi jatkaa.

Posti aloittaa sähköautoilla jakelun Helsingissä lokakuun lopussa. Tätä varten kalustoon on hankittu 18 uutta sähköautoa. Posti kertoo lisäksi, että kaikki käytetty sähkö on uusiutuvaa. Poikkeus päästöttömään jakeluun pääkaupunkiseudulla saattaa kuitenkin olla tiedossa joulun ruuhka-aikana, jolloin osa kotiinkuljetuksista saatetaan joutua ajamaan perinteisillä kulkuneuvoilla, Posti kertoo.