Posti ostaa sisälogistiikkayhtiö Suomen Transval Group Oy:n – Ulkoistetun logistiikan markkina 6 miljardia euroa

Kauppa edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.

Ilmoitus

Posti Group Oyj jatkaa strategiansa mukaista kasvuaan logistiikassa ja ostaa sisälogistiikkaan erikoistuneen Suomen Transval Group Oy:n. Kaupan myötä Postista tulee logistiikan ulkoistusratkaisujen merkittävä toimija Suomessa. Posti ilmoittaa tiedotteessa, että uusi kokonaisuus tarjoaa markkinoiden laajimmat palvelut ja toimitusketjuratkaisut kuljettamisesta varastointiin sekä asiakkaiden tiloissa tapahtuvaan sisälogistiikkaan.

Johtava sisälogistiikan palveluntarjoaja

Posti, MB Rahastot ja muut osakkeenomistajat ovat allekirjoittaneet 28.9.2018 sopimuksen, jolla Posti ostaa Suomen Transval Group Oy:n koko osakekannan. Transval on Suomen yksi johtavista sisälogistiikan palveluntarjoajista, jolla on yli 20 vuoden kokemus toiminnan tehostamisesta ja erilaisten ulkoistusratkaisujen toteuttamisesta erityisesti logistiikka- ja teollisuuskohteissa. Transvalin liikevaihto oli vuonna 2017 noin 148 miljoonaa euroa. Sen palveluksessa on 3 500 logistiikka-alan ammattilaista, joista 3 200 työskentelee Suomessa ja 300 Virossa ja Latviassa.

Kaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää ja tavoitteena on toteuttaa kauppa mahdollisimman pian. Kaupan toteutumisesta tullaan tiedottamaan erikseen. Transval jatkaa itsenäisenä yhtiönä ja järjestelyllä ei ole henkilöstövaikutuksia.

20 vuoden kokemus

- Meillä on ollut jo useita vuosia kattava asiakassuhde Transvalin kanssa ja olemme oppineet arvostamaan Transvalin henkilöstön ja johdon arvomaailmaa ja menestyksellistä toimintatapaa asiakaslähtöisyydessä, ketteryydessä ja nopeudessa. Transvalilla on yli 20 vuoden kokemus logistiikan joustavuuden ja tehokkuuden tuloksellisesta kehittämisestä, erityisesti terminaali- ja varastotoimintojen sekä teollisuuden ja kaupan alan sisälogistiikan ulkoistuspalvelukumppanina. Transvalilla on vahva osaaminen sisälogistiikan tuottamisessa ja sitoutunut ammattitaitoinen henkilöstö, sanoo Postin Logistiikkaratkaisujen johtaja Sari Helander lehdistötiedotteessa.

- Jatkossa voimme tarjota asiakkaille markkinoiden laajimmat palvelut ja toimitusketjuratkaisut kuljettamisesta varastointiin sekä asiakkaiden tiloissa tapahtuvat sisälogistiikan ratkaisut ja ammattiosaajien joustava käytön, hän jatkaa.

Transvalin toimitusjohtaja Risto Vilon mukaan Posti ja Transval tuovat asiakkailleen ainutlaatuista tehokkuutta.

- Tavoitteena on jatkaa kustannussäästöjen luomista ja sitä kautta kasvattaa asiakkaiden kilpailukykyä. Palveluiden tuottamisessa on keskeistä jatkuva toimintojen kehittäminen ja joustavuus, unohtamatta ammattitaitoista henkilöstöä. Meille jokainen hetki on mahdollisuus tehdä asiat hieman paremmin. Koska logistiikassa jokainen hetki merkitsee, sanoo Vilo.

Jatkoa Postin strategialle

Posti päivitti vuonna 2017 strategiaansa, jonka mukaan yhtiö jatkaa määrätietoista uudistumistaan ja tavoittelee kasvua erityisesti paketeissa, verkkokaupassa ja logistiikan palveluissa. Postin strategiana on olla asiakaslähtöinen sekä kannattava postialan ja logistiikan palveluyhtiö. Nyt tehty kauppa on toteutuessaan Postille merkittävä askel kasvaa strategiansa mukaisesti logistiikan palveluissa. Posti teki avauksen sisälogistiikkamarkkinaan perustamalla vuonna 2017 sisälogistiikkaan erikoistuneen yrityksen Flexo Palvelut Oy:n. Kesällä 2018 Posti otti käyttöön Vantaalla Suomen digitaalisimman ja yhden suurimmista rahtiterminaaleista.

Ilmoitus

Postin kasvuodotuksia logistiikan ulkoistusmarkkinassa kasvattaa kaupan rakennemuutos ja palveluiden kasvava kysyntä, jotka vaativat logistiikalta uudenlaisia järjestelyjä asiakkaiden tarpeisiin vastaamiseksi. Kaupan toteutumisen myötä Postin ja Transvalin logistiikkapalvelujen muodostama kokonaisuus tarjoaa Suomen kattavimmat ratkaisut logistiikan ulkoistukseen usealle toimialalle asiakkaiden kilpailukyvyn kasvattamiseksi.

Ulkoistus kasvaa

Suomessa ulkoistetun logistiikan markkina on kooltaan arviolta reilut 6 miljardia euroa, ja ulkoistus kasvaa arviolta jopa 20 prosentin vuosivauhdilla. Sisälogistiikassa kasvava alue on teollisuuden tuotannon sisälogistiikka ja kaupan alalla tavaroiden hyllytys ja tuotteiden myyntikunnostus.  Logistiikan ulkoistuspalvelut kattavat varasto- ja terminaalipalvelut, kuljetusratkaisut sekä asiakkaiden tiloissa tapahtuvan sisälogistiikan sekä ammattihenkilöstön joustavan käytön.

Sisälogistiikka tarkoittaa asiakkaan omissa tiloissa palvelutarjoajan henkilöstön toimesta tapahtuvaa materiaalivirtojen käsittelyä. Tyypillisiä palveluja ovat esimerkiksi varastoissa ja terminaaleissa ja teollisuuden tuotantolaitoksissa tapahtuva tavaran vastaanotto, sisäiset siirrot, keräily ja lähettäminen.