Posti nostaa kirjepalveluiden hintaa

Hinnat muuttuvat 11.5.2021.

Posti kertoo tänään, että käteismaksullisten kirjepalveluiden hinnat muuttuvat. Käteismaksullisia kirjepalveluita ovat muun muassa postimerkilliset kotimaan ja ulkomaan kirjeet, jotka kuuluvat yleispalvelun piiriin.

Digitaalisaatio on vähentänyt kirjepostin määrää ja laskua on edelleen, mikä nostaa kustannuspaineita. Posti kertoo, että pelkästään viime vuonna kirjeiden jakelumäärä väheni 16 prosenttia ja nykyisellä laskuvauhdilla kirjemäärän arvioidaan puolittuvan nykyisestä seuraavan kolmen vuoden aikana. Vuonna 2023 kotilalouksiin jaetaan keskimäärin kaksi osoitteellista lähetystä viikossa.

Ilmoitus

Olemme vakuuttuneita siitä, että aidoilla kirjeillä ja korteilla on kysyntää vielä pitkään niiden erinomaisen huomioarvon vuoksi. Joudumme nostamaan hintoja, jotta maksut kattavat jakeluverkon kustannukset jakelumäärien vähentyessä. Kun kortteja ja kirjeitä lähetetään vähemmän, sitä suuremmaksi nousee yksittäisen kirjeen tai kortin käsittely- ja jakelukustannus, Tuija Åkerman Postilta kertoo tiedotteessa.

Esimerkiksi kotimaan kirjeet on luokiteltu grammapainon mukaan neljään painoluokkaan. Maksimissaan 50 gramman kotimaan kortin ja kirjeen hinta on korotuksen jälkeen 1,85 euroa. Hinnan korotusta on 0,10 euroa. Maksimissaan 20 gramman ulkomaan kortin tai kirjeen hinta Priorityna on jatkossa 1,95 euroa ja joulutervehdyksen hinta nousee 1,30 euroon.

Posti rahoittaa toimintansa asiakkaidensa maksamista palveluista. Kirjepalveluiden uudet hinnat voi vilkaista täältä.