Posti ja IKEA laajentavat yhteistyötä – kuljettaa pian myös suuremmat verkkokauppaostokset

Toimittaa joko kotiin tai noutopisteeseen.

Posti kertoo tänään lähetetyssä tiedotteessa kuljettavansa huhtikuusta alkaen myös suuremmat IKEAn verkkokaupasta tehdyt ostokset. Suurempia ostoksia ovat esimerkiksi jääkaapit ja kalusteet.

Yhtiöt kertovat samalla omista päätötavoitteistaan.

Ilmoitus

IKEA Suomi siirtyi esimerkiksi viime vuonna maailman ensimmäisenä IKEA-maana toimittamaan kaikki asiakastilauksensa Suomen tavarataloista kansainvälisten keskusvarastojen sijaan ja valtaosa pakettitoimituksista on keskitetty Kuopioon. Sen ansiosta pakettitoimitusten hiilidioksipäästöt on saatu puolitettua.

Globaali tavoitteemme on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki IKEA-kotiinkuljetukset toimitetaan päästöttömästi. Kun myös Postin tavoitteena on päästöttömät kuljetukset, yhteistyömme on luonteva askel kohti vastuullisuustavoitettamme. Samalla helpotamme asiointia kehittämällä yhä räätälöidympiä toimitusmahdollisuuksia aina ostohetkestä toimituksen lisäpalveluihin asti, IKEA Suomen palveluliiketoiminnan hankintapäällikkö Jani Suomela kertoo.

Postin suurista kotimaisista paketti- ja verkkokauppa-asiakkuuksista vastaava Tommi Kässi sanoo sopimuksen olevan merkittävä osoitus yhteisestä suunnasta ja sitoutumisesta.

Olemme iloisia ja ylpeitä, että yhteistyö IKEA Suomen kanssa syvenee. Erityisen hienoa on ollut yhteinen sitoutuminen vastuullisiin ratkaisuihin. Postilla on tärkeä rooli yritysten päästöjen vähentämisessä pakettien ja rahdin kuljettajana. Kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet ovat auttaneet meitä hiomaan toimintamallejamme entisestään: lisäämme esimerkiksi raskaassa jakelussa vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävää kalustoa. Asiakaskokemusta kehitämme laajentamalla pakettitoimituksista tuttua digitaalista toimitusajasta sopimista myös isompiin tavaroihin, Kässi kertoo tiedotteessa.

Posti on toimittanut elokuusta 2020 saakka IKEAlta tilatut pakettikokoiset toimitukset joko kotiin tai noutopisteeseen. Palveluvalikoimaan kuuluvat myös palautukset.