”Pelituotteiden kysyntä tuplaantunut”

Nintendo-konsoleilla pelattavan Animal Crossing -pelisarjan tuorein hittinimike New Horizons on tällä hetkellä koko Hintaoppaan toiseksi suosituin tuote.

Peli on oman kategoriansa suosituin tuote ja pelaajien keskuudessa pidetty.

Pelin kysyntä on ollut aivan poikkeuksellista: listaamme palvelussamme yli 220 000 tuotteen hinnat, ja konsolipelin nousu yli kuukaudeksi suosituimpien tuotteiden top 10 -listalle ja nyt jo koko listan kakkoseksi on ennennäkemätöntä. Peliä himoitsevat nyt niin lapset kuin aikuiset. Ei ihme, että pelin fyysiset kopiot ovat käytännössä loppuneet kaikkialta. Tilanne on sama kaikissa Pohjoismaissa, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kommentoi.

Ilmoitus

Hintaopas kertoo tänään lähettämässään tiedotteessa, että New Horizons on tällä hetkellä loppu kaikista pelejä myyvistä liikkeistä ja varaston lisäyksiä on odotettavissa toukokuussa.

Buumi on vaikuttanut Hintaoppaan mukaan myös Nintendo Switch-konsolin kysyntään, sillä nekin ovat loppuneet kaupoista. Pienempää Lite-versiota löytyy vielä.

Animal Crossing on saanut myös monet brändit innostumaan.

Pelaajat ovat itse personoineet pelihahmojaan jo pitkään, mutta nyt esimerkiksi vaatemerkit ovat luoneet omia virallisia mallistojaan hahmojen käyttöön. Mainonta siirtyy sinne, missä ihmiset ovat. Nintendo sallii brändien mukaantulon peliin ilmaiseksi – ainakin toistaiseksi, Matinvesi-Bassett kertoo.

 

Nyt odotetaan Playstation vitosta

Hintaopas kertoo, että viimeisen 30 päivän aikana pelien ja konsolien kysyntä on kasvanut 95 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna – ja mitä ihmiset etsivät nyt eniten?

Tulevan Playstation 5 -konsolin kysyntä on ollut palvelussamme huippukorkealla jo pitkään, vaikka julkaisuajankohtaa tai lähtöhintaa ei ole vieläkään varmistettu. Siitä huolimatta myös Playstation 4 -konsoli on pitänyt yllättävän hyvin pintansa ja ollut toistuvasti haetuin pelituotteemme, Matinvesi-Bassett sanoo Hintaoppaan tiedotteessa.

Ilmoitus