Partyking odottaa Suomen markkinoiden kasvavan syksyllä

Kuuma kesä on edesauttanut myyntiä.

Ilmoitus

Naamiaisasuja ja juhlatarvikkeita myyvä Partyking aloitti verkkokaupan Suomessa kesäkuussa. Normaalisti verkkokauppa on valinnut ulkomaanlanseerauksensa huippusesonkiensa aikana kuten pyhäinpäivänä.

- Kokemuksesta tiedämme, että voi olla hyvin hauskaa lanseerata ennen halloweeniä, joka on yrityksen isoin juhlapyhä, mutta se on myös tuonut mukanaan paljon turhaa stressiä eikä kaikki aina ole toiminut sataprosenttisesti, kertoi yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Joel Svensson silloin.

Yritys päättikin tehdä piilolanseerauksen paljon rauhallisemmalla ajanjaksolla järjestelmien koetestauksen takia, jotta kaikki toimii täydellisesti kun halloween-myynti alkaa. Kuinka Suomen myynti on sitten sujunut kesän aikana?

- Alku Suomessa on ollut hieman nihkeä, jos vertaamme Norjan ja Tanskan markkinoihin. Myynti on kuitenkin sujunut suunnitelmien mukaan ja on kasvanut tasaisen varmasti. Suomen kuuma kesä on edesauttanut myyntiä, sillä meillä on runsaasti kesätuotteita muyynnissä, Joel Svensson kertoo.

LUE MYÖS: Uimalelut nostivat verkkokaupan myynnin ennätyslukemiin

Svensson kertoo, että on ollut haastavaa löytää oikeanlaista suomenkielistä henkilökuntaa osapäivätyöhön asiakaspalveluun, henkilökuntaa joka myös hallitsee ruotsin kielen.

- Haemme parhaillaan lisää suomenkielisiä asiakaspalvelu-tiimiimme, Svensson sanoo.

Kuinka yhteistyönne Postin kanssa on sujunut?

Ilmoitus

- Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön, joka on sujunut yli odotusten, mitä tulee sekä tomitusaikoihin että tekniseen integraatioon. Postin Ruotsin tiimi on tehnyt loistavaa työtä!

Mitkä odotukset sinulla on loppuvuotta ajatellen?

- Meiltä puuttuu vielä noin kolmasosa Suomen verkkokaupan valkiomastamme, koska odotamme vielä käännöksiä. Valikoiman kasvaessa Halloweeniä kohti odotan reipasta kasvua syksyllä, Svensson sanoo.

Onko Suomen konsepti toimiva, vai tuleeko siihen vielä muutoksia? Onko suomalaisilla asiakkailla eri odotuksia kuin asiakkailla Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa?

- Asiakkaat Suomessa käytttäytyvät melko samankaltaisesti, mitä tulee juhlapyhiin. Ehkä suomalaiset juhlivat hieman hillitymmin, verrattuna muihin pohjoismaalaisiin, mutta sen seikan aiomme muuttaa!