Partyking avasi suomalaisen verkkokaupan – ”Vältämme turhaa stressiä”

”Ennen huippusesongin alkua”.

Ruotsalainen verkkokauppa Partykungen aloittaa nyt Suomen valloituksen avaamalla tänään suomalaisen verkkokaupan, joka lanseerataan nimellä Partyking.fi.

Ilmoitus

Aikaisemmin verkkokauppa on valinnut ulkomaanlanseerauksensa huippusesonkiensa aikana kuten pyhäinpäivänä. Mutta näissä on nähty omat huonot puolensa.

- Suomi on kolmas maa Ruotsin ulkopuolella, jossa lanseeraamme oman verkkokaupan paikallisella kielellä. Kokemuksesta tiedämme, että voi olla hyvin hauskaa lanseerata ennen halloweeniä, joka on yrityksen isoin juhlapyhä, mutta se on myös tuonut mukanaan paljon turhaa stressiä eikä kaikki aina ole toiminut sataprosenttisesti, kertoo yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Joel Svensson tiedotteessa.

Yritys päättikin tehdä piilolanseerauksen paljon rauhallisemmalla ajanjaksolla järjestelmien koetestauksen takia, jotta kaikki toimii täydellisesti kun halloween-myynti alkaa.

- Lanseeraamalla Suomessa sesongin ulkopuolella ja pienellä markkinoinnilla, meillä on aikaa löytää hyvä työtapa ja korjata mahdolliset viat ennen huippusesongin alkamista. Näin ollen se ei maata kaada jollei kaikki toimi heti täydellisesti, kertoo Svensson.

”Kieli suurin haaste”

Päivän Suomenlanseeraus jatkaa muiden verkkokauppiaiden jalanjäljissä tarjoamalla täysin käännetyn sivuston lisäksi paikallista asiakaspalvelua suomeksi. Partykungen on pitänyt Suomea kiinnostavana markkinana jo pitemmän aikaa, mutta myös yhtenä vaativimpina johon laajentua, toteaa Siri Brever, ulkomaisten markkinoiden vastaava.

- Suurin haaste Suomessa on kieli. Sekä norjaa että tanskaa, ymmärrämme itsekin, mutta suomalaiselle sivustolle olemme palkanneet suomenkielistä henkilökuntaa sekä lisänneet yhteistyötä käännöstoimisto Contentorin kanssa. Tämänkin vuoksi meillä on korkeat odotukset Suomelle, ja uskomme, että siitä tule tärkeä osa jatkuvassa kasvussamme, Brever huomauttaa.

”Maailmanlaajuinen sivusto ensi vuonna”

Joel Svensson kertoo, että yritys ei aio tyytyä vain Pohjoismaihin. Seuraava askel onkin maailmanlaajuinen sivusto Partyking.com.

- Omistamme jo Partyking.com:in ja aiomme siellä panostaa englanninkieliseen sivustoon, jossa on mahdollisuus toimitukseen suureen osaan maailman maista. Katsomme sitten lisää mihin maihin on suurimmat potentiaalit paikallisiin panostuksiin. Jos kaikki sujuu toiveiden mukaisesti, laskemme avaavamme englanninkielisen sivuston joskus ensi vuoden aikana, Joel Svensson toteaa.

Ilmoitus