Partioaitan vihreä perjantai kerää rahaa ympäristölle

Lahjoittaa viisi prosenttia ympäristöbonukseen.

Ilmoitus

Ulkoilu- ja retkeilyvarusteita myyvä Partioaitta ei lähde mukaan Black Friday ostoshysteriaan. Sen sijaan se viettää vihreää perjantaita, jossa alennusten sijaan kerätään lahjoitussummaa ympäristön hyväksi. Partioaitta ilmoittaa keräävänsä varoja ympäristön hyväksi ja kannustaa ostamisen sijaan huoltamaan tai lainaamaan varusteita.

- Alennusmyyntien sijaan maksamme tänäkin vuonna korotettua ympäristöbonusta. Kaikista perjantain ostoksista lahjoitamme viisi prosenttia ympäristöbonukseen, joka jaetaan vuoden lopussa Partioaitan 365-klubilaisten äänestämien kohteiden kesken. Black Friday on monelle kauppiaalle tervetullut piristysruiske, mutta yhden marraskuisen perjantain sijaan me mietimme, mitä voimme tehdä pitkäjänteisesti tulevien syksyjen eteen, kertoo Partioaitan toimitusjohtaja Nina Ehrnrooth tiedotteessa.

Ympäristöbonus on osa Partioaitan kanta-asiakasohjelmaa 365-klubia, jonka jäsenten ostoksista maksetaan normaalisti yksi prosentti ympäristön hyväksi. Black Fridayn ajan bonusta maksetaan korotetusti kaikkien asiakkaiden ostoista. Edellisvuosien bonuksella on tuettu useita hankkeita kuten saariston ja Itämeren puhtaanapitoa sekä lasten, nuorten ja vanhusten luonnossa liikkumista.

"Lainaa, huolla ja kunnosta"

Partioaitta on tänä vuonna nostanut kampanjaansa mukaan kanta-asiakkailleen suunnatun retkeilyvarusteiden ilmaisen lainauspalvelun. Lisäksi ketjun myymälöissä on vapaassa käytössä huoltopisteet, joissa jokainen voi käydä maksutta vahaamassa retkeilytakkinsa tai huoltamassa kenkänsä. Kampanjassa on mukana myös Partioaitan Vihreämpi valinta -tuotteet, joiden valmistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota ympäristöystävällisyyteen.

- Ensimmäinen neuvomme on, että osta vain tarpeeseen. Kun tarve on, suosittelemme valitsemaan laatua. Laadukkaat vaatteet ja varusteet kestävät oikein huollettuna pitkään ja se on ekoteko parhaimmillaan. Uusien hankintojen kohdalla kannattaa tutustua myös tuotteiden taustaan. Yhä useammat tuotevalmistajat käyttävät tuotteissaan luonnonmukaisia ja kierrätettyjä materiaaleja. Kuluttajilla on valta valita, joten käytetään sitä viisaasti, Ehrnrooth sanoo.