Pakettipiste ostaa Paletti Oy:n Suomen toiminnot

"Sopii hyvin strategiaan."

Ilmoitus

Verkkokaupan logistiikkamarkkinoilla Pakettipiste-nimellä toimiva Lehtipiste Oy ostaa Paletti-konsernin emoyhtiön. Paletti on Suomen johtava kortti- ja lahjatavara-alan toimija ja omistaa myös kotimaisen menekinedistämiseen erikoistuneen Papua Merchandising Oy:n. Paletin Suomen toimintojen liikevaihto vuonna 2017 oli 17 miljoona euroa.

Lehtipiste Oy vastaa iltapäivä- ja aikakauslehtien irtonumeroiden, kirjojen sekä keräilytuotteiden jakelusta myyntipisteisiin ja huolehtii irtonumerojakelukanavan ylläpidosta. Pakettipiste-nimellä toimiva yhtiö tarjoaa kuluttajille valtakunnallisen pakettiautomaattiverkoston, joka lanseerattiin syksyllä 2018.

- Paletti on perinteinen suomalainen, hyvin hoidettu perheyhtiö, jolla on osaava johto ja henkilöstö sekä vahva asema kortti- ja lahjatavaramarkkinoilla Suomessa. Paletti sopii hyvin Lehtipisteen strategiaan, jonka mukaan haemme lehtien irtonumerojakelun rinnalle uusia synergisiä kasvualueita. Tulemme panostamaan vahvasti Paletin toiminnan kehittämiseen ja uskomme, että kokonaisuudesta muodostuu kaupalle entistäkin tehokkaampi kumppani, kertoo Lehtipiste Oy:n toimitusjohtaja Janne Mansukoski tiedotteessa.

"Syntyy uudenlaista synergiaa"

Paletti on ollut Laakson suvun omistuksessa perustamisestaan eli vuodesta 1922 lähtien.

- Näen, että kuluttajatuotemarkkinan kehittymisen ja myymälöissä tapahtuvan kuluttajien kohtaamisen kannalta on tärkeää, että uudenlaista synergiaa ja liiketoimintakehitystä syntyy. Keskitymme itse jatkossa alkuperäisen perheyhtiömme Paperitaide Oy:n kautta sisällönkehitykseen ja kuluttajatiedon jalostamiseen uudella tavalla. Omalta ja perheeni kannalta se on kuin paluu juurillemme, toteaa Paletin pääomistaja Ville Laakso.

Kaupan yhteydessä Ville Laakso siirtyy Paletin hallituksen jäseneksi varmistamaan Paletin saumatonta siirtymistä osaksi Lehtipiste-konsernia ja Paletin uutena toimitusjohtajana aloittaa Lehtipisteen toimitusjohtaja Janne Mansukoski. Kaupassa Paletin Baltian yhtiöiden toiminnot siirtyvät Paperitaide Oy:n omistukseen, ja sen toimitusjohtajana jatkaa Ville Laakso. Kauppa ei vaadi Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.

 

Ilmoitus