Pakettipiste nopeuttaa verkkokauppaa – Lehtipisteen uusi automaatti tulee kauppakeskuksiin

Lehtipiste avaa uuden Pakettipiste-palvelun ympäri maata.

Ilmoitus

Lehtipisteen uusi Pakettipiste-palvelu luo pakettien lähetyksiin ja toimituksiin avoimen lähetysverkoston, joka konkretisoituu muun muassa kaupoissa sekä ostos- ja kauppakeskuksissa sijaitseviin pakettiautomaatteihin. Alan nopea teknologiakehitys näkyy yhä enemmän uusina palvelumuotoina ja saatavuutena.

Paketit vaihtavat omistajaa yhä kiihtyvämpään tahtiin verkkokauppaostamisen sekä kuluttajien välisen vertaiskaupan suosion myötä.

‒ Verkkokauppaostamisen tahtiin kasvavat myös pakettimarkkinat, joihin lähdemme mukaan Pakettipiste-palvelulla. Ensi vuoden loppuun mennessä arvioimme toimittamiemme pakettien määrän olevan kahden miljoonan luokkaa, toteaa toimitusjohtaja Janne Mansukoski Lehtipiste Oy:stä lehdistötiedotteessa.

Paketit yhteen paikkaan

Viestintäviraston vuonna 2017 tekemä postimarkkinaselvitys arvioi viime vuoden pakettilähetysten kokonaisvolyymiksi yli 70 miljoonaa lähetystä. Yhä yleistyvä verkko-ostaminen ei tunne maantieteellisiä rajoja, mutta Pakettipisteen palvelulla halutaan koota lähetykset yhteen paikkaan eli kuluttajan lähialueen pakettiautomaattiin.

‒ Pakettimarkkinoilla on runsaasti eri toimijoita, ja yhdenkin paketin toimitukseen voi osallistua useampi toimija lähetyksen eri vaiheissa. Palvelumme lähti ideasta kehittää kuluttajille palvelu, jonka myötä hän voi noutaa pakettilähetyksen lähialueensa pakettiautomaatista siitä huolimatta, mistä ulkomaalaisesta tai kotimaisesta verkkokaupasta hän on tilannut tuotteen tai mikä kuljetus- ja kuriiripalvelu on toimittanut sen varastosta matkaan tai kuljettanut sitä matkan varrella, kiteyttää Janne Mansukoski Pakettipisteen ideaa tiedotteessa.

Kauppakeskus Kaari ensimmäisenä

Pakettipisteen verkoston ensimmäinen pakettiautomaatti avautui kauppakeskus Kaareen lokakuun alussa.

‒ Pakettiautomaatilta voi noutaa lähetyksen sen sijoituspaikan aukioloaikojen puitteissa. Ensimmäinen automaattimme kauppakeskus Kaaressa Helsingissä palvelee asiakkaita 24/7. Itsepalveluperiaatteella toimiva automaattiverkosto kasvaa hyvin nopeasti valtakunnalliseksi. Ensimmäiset 300 pakettiautomaattia sijoitetaan kymmenille paikkakunnille kaikkialla Suomessa kuitenkin niin, että painopiste ensi vaiheessa on suurissa keskuksissa, pk-seudulla Tampereella ja Turussa. Pohjoisin pakettiautomaatti tulee 1. vaiheessa olemaan Ivalossa, toteaa kertoo Lehtipiste Oy:n myyntijohtaja Juha Teinilä tiedotteessa.

Teinilän mukaan automaattien sijoittamispäätökset tehdään kuluttajien liikkumisen ja arjen ehdoilla. Palvelulla halutaan helpottaa kuluttajien arkea ja tuoda lähetysten noutoon ja vastaanottoon lisää nopeutta.

Ilmoitus

‒ Yhdistämme pakettipalveluun Lehtipisteen aamujakelun eli kuutena aamuna viikossa aamujakelumme toimittaa ja noutaa paketteja jo kello 05 ja 09 välillä. Asiakas voi saada itselleen lähetyksen selkeästi alle vuorokaudessa. Toteutamme palvelun yhdessä Matkahuollon kanssa, joka on osallistunut palvelun suunnitteluun ja toteuttamiseen projektin alusta alkaen. Automaatit täydentävät Matkahuollon valtakunnallista noutopisteverkostoa ja laajentavat sitä nyt myös automaattivaihtoehdolla. Pakettipiste lokeroihin toimitetaan niin kotimaisen ja kansainvälisen verkkokaupan kuin yksityishenkilöiden pakettilähetykset, toteaa Juha Teinilä.

DHL Express ensimmäisten joukossa

Ensimmäisten joukossa palvelun ottaa käyttöön myös globaali pikakuljettaja DHL Express.

‒ Sen lisäksi, että palvelemme kuluttajia, palvelemme jatkossa myös laajalla maantieteellisellä kattavuudella niin kotimaisia kuin ulkomaalaisia jakelukumppaneita. Säästämme kaikkien resursseja, koska jokaisen jakelijan ei tarvitse rakentaa omaa pakettiautomaattiverkostoa, vaan he voivat liittyä meidän avoimeen verkostoomme, Juha Teinilä toteaa tiedotteessa.

Valmiina sesonkiin

‒ Olemme jo vahvasti mukana verkkokaupan isoissa sesongeissa, joista yksi suurimmista alkaa Black Fridaysta 23.11. jatkuen vuoden vaihteen yli aina alennusmyynteihin asti. Tähtäämme näihin sesonkeihin, ja asiakkaiden käytössä on jo 300 Pakettipisteen automaattia, Juha Teinilä kertoo.

Automaattien laitetoimittaja on tanskalainen Swipbox International, joka on merkittävä pohjoismainen automaattien valmistaja. Pakettiautomaateista kuluttaja löytää jatkossa eri kuljetuskuriirien tunnukset ja hän voi noutaa lähetyksen saamallaan koodilla.

Pakettipiste on Lehtipisteen uusi pakettiautomaattipalvelu, jonka avulla kuluttajat voivat itsepalveluna hoitaa pakettien noudon ja lähetyksen. Pakettipiste laajenee valtakunnalliseksi yli 300 pakettiautomaatin verkostoksi syksyn 2018 aikana. Pakettipiste kokoaa yhteen eri lähetys- ja kuriiripalveluiden toimittamat lähetykset.