Posti julkaisi vastikään vuotuisen vastuullisuusraporttinsa, josta selviää, että yhtiön omat päästöt laskivat viime vuoden aikana 14 prosenttia. Logistiikkajätin pitkän aikavälin tavoite vähentää kokonaispäästöjä suhteessa liikevaihtoon vuoteen 2020 mennessä, verrattuna vuoteen 2007, ylittyi, kun vähennys suhteessa liikevaihtoon oli 37 prosenttia. Tavoitteena oli 30 prosenttia. Posti kirjoittaa edelleen, että absoluuttiset päästöt vähenivät 34 prosenttia vuoteen 2007 verrattuna ja vähennys oli 71 000 tonnia.
Olemme raportoineet päästömme avoimesti jo 2000-luvun alusta ja pyrkineet aktiivisesti vähentämään niitä. Ensimmäinen ympäristöohjelmamme käynnistyi 90-luvun lopulla ja tällä hetkellä meillä on logistiikka-alan kunnianhimoisin päästötavoite sekä selkeä tiekartta tavoitteen saavuttamiseksi, Postin vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn sanoo tiedotteessa.
Posti on kompensoinut päästöt postinjakelun osalta jo kymmenen vuoden ajan ja koko Suomen toiminnan osalta vuodesta 2015.
Yhtiö kirjoittaa edelleen, että päästöjä pienensivät muun muassa uusiutuvan dieselin käyttöönotto omissa pakettikuljetuksissa, sähköisten kulkuneuvojen lisääntynyt käyttö, Suomen suurimman biokaasukäyttöisen raskaan rekkakaluston hankinta sekä uusiutuvaan sähköön siirtyminen niissäkin kohteissa, joissa sitä ei ollut vielä tehty.
Kaikkiaan uusiutuvilla polttoaineilla ajettiin viime vuoden kuluessa noin neljä miljoonaa kilometriä. Postinjakelussa sähköllä tavoitetaan jo lähes 40 prosenttia kotitalouksista, Posti kirjoittaa tiedotteessa.
Yhtiö kuljetti viime vuonna yli 64 miljoonaa pakettia. Se sitoutui vuonna 2020 myös tieteeseen perustuvaan Science Based Targets Initiative-ilmastoaloitteeseen, jotta asetetut tavoitteet ovat varmuudella tieteen mukaisia.
Olemme päivittäneet myös vastuullisuusohjelmamme. Ympäristön lisäksi sen toisena painopisteenä on hyvinvoiva henkilöstö. Haluamme, että kaikki Postin työntekijät voivat olla ylpeitä postilaisuudestaan ja tekemästään työstä, Noomi Jägerholm sanoo.
Postin nykyinen tavoite on nollapäästöt vuoteen 2030 mennessä.