Oppikirjakauppaa netissä pyörittävä Jamera Suomalaisen Kirjakaupan omistukseen

"Se kuuluu tämän päivän arvovalintoihin, että kirjat kierrätetään."

Ilmoitus

Oppikirjakauppa Jameran koko osakekanta myytiin 1.6.2018 voimaan tulleella kaupalla Suomalaiselle Kirjakaupalle.  Kaupan kohteena oli koko Jameran liiketoiminta mukaan lukien myymälät Helsingissä, Lahdessa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa sekä Jamera-verkkokauppa. Suomalainen Kirjakauppa on osa Otava-konsernia.

Ostaa ja myy oppikirjoja

Jamera aloitti lukiokirjojen kierrätyksen ostamalla kirjoja vuonna 2001, ensimmäisenä Suomessa. Nykyään Jameralla on Suomen suurin oppikirjojen kierrätykseen erikoistunut verkosto, joka kattaa myymälöiden ja verkkokaupan lisäksi myyntitilaisuudet yhteistyölukioilla. Jamera kuuluu luottoluokitukseltaan AAA-ryhmään, mikä on tae luotettavuudesta ja hyvin hoidetusta toiminnasta.

- Se kuuluu tämän päivän arvovalintoihin, että kirjat kierrätetään. Jamera on ollut rakentamassa tätä kierrätyskuviota, Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtaja Minna Kokka sanoo Talouselämälle.

Jamera jatkaa liiketoimintaansa itsenäisenä yksikkönä eikä kaupalla ole henkilöstövaikutuksia. Suomalainen Kirjakauppa haluaa omistajana tuoda uusia mahdollisuuksia Jameran liiketoiminnan kehittämiseen.Jamera Oy:n toimitusjohtajana aloittaa 1.6.2018 Hanna Haukkapää. Hän on työskennellyt aikaisemmin kirjankustannusalalla Oy Finn Lectura Ab:n toimitusjohtajana sekä varainhankinnan tehtävissä Suomen UNICEFilla. Jamera Oy:n edelliset omistajat Anne Maaninka, Janne Maaninka ja Tuomas Lappalainen jatkavat toistaiseksi Jamera Oy:ssä neuvonantajina.