”Omaan älypuhelimeen ladatun Onninen-sovelluksen suosio on suorastaan räjähtänyt”

Onninen Express laajentaa myymäläverkostoaan.

Teknisten tuotteiden tukkukauppa Onninen laajentaa lisää. Yhtiö avasi maaliskuussa Helsingin suurimman Onninen Express-myymälän Pasilaan ja lähitulevaisuudessa avautuu entistä isompi myymälä Mikkeliin sekä kokonaan uusi myymälä Riihimäelle.

Koronaepidemia vaikuttaa teknisen tukkukaupan toimintaan tällä hetkellä vain vähän. Meille tärkeintä on varmistaa asiakkaidemme ja työntekijöiden turvallisuus ja terveys kaikissa tilanteissa. Asiointiturvallisuuden varmistamisen lisäksi olemme tänä vuonna jatkaneet Onninen Express -myymäläverkoston kehittämistä suunnitelmiemme mukaisesti. Uusia ja uudistettuja myymälöitä avataan erityisesti kasvukeskuksissa, joihin myös rakentaminen entistä enemmän keskittyy, Onnisen Suomen ja Baltian toimitusjohtaja Martti Forss sanoo yhtiön tiedotteessa.

Ilmoitus

Onninen on teknisen tukkukaupan alan ainoa kotimainen toimija. Olemme tässä tilanteessa erityisen iloisia, että voimme myös palkata lisää henkilöstöä ja työllistää Suomessa. Asiointi Onnisella on myös teko suomalaisuuden puolesta, hän jatkaa.

Onninen Express -myymälät ovat LVI-, sähkö- ja kylmäalan urakoitsijoiden noutotukkuja, joissa asiakkaita palvelevat teknisen tukkukaupan ammattilaiset. Onnisen myymälöissä on myös noutopisteet, joiden suosio on kasvanut koronan myötä.

Koronaepidemian vaikutus myymälöissä näkyy eniten noutopalvelun kasvaneena suosiona: Asiakkaat tilaavat verkon kautta haluamansa tuotteet, jakelukeskuksessa kerätään tuotteet valmiiksi noutopaketiksi ja asiakas hakee sen myymälän noutopisteeltä. Noutopalvelu on ammattilaisille niin tehokas ja aikaa säästävä, että uskon sen suosion säilyvän korkealla myös poikkeustilanteen jälkeen, Kimmo Huttunen, Onninen Express -myymälöiden johtaja kertoo.

 

”Mobiilisovelluksen suosio räjähtänyt”

Onnisella on myös mobiilisovellus, jonka avulla ostetut tuotteet voi skannata omalla älypuhelimella ostoskoriin ja tuotteiden keräily sekä asiointi kassalla käyvät nopeammin ja näinä aikoina ennen kaikkea hygieenisemmin.

Omaan älypuhelimeen ladatun Onnisen sovelluksen suosio on suorastaan räjähtänyt. Onnisella on ollut oma mobiilisovellus jo pari vuotta, mutta kevään aikana sen käyttö on kasvanut niin, että joissakin myymälöissä jopa neljäsosa kaikista ostoksista skannataan omalla puhelimella, Huttunen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Myös verkkokaupan suosio on kasvussa ja omnikanavaisen toiminnan tärkeys on huomattu yrityksessä.

Useimmat asiakkaistamme hyödyntävät ostamiseen useita eri kanavia. Asiakkaamme ovat löytäneet verkkopalvelumme erittäin hyvin. Vaikka tuotteen noutaisi myymälästä, verkossa on helppo vertailla eri tuotteita ja tarkistaa myymäläsaatavuus. Uudet digitaaliset ratkaisut ja kasvava kivijalkamyymäläverkostomme täydentävätkin toinen toisiaan, Martti Forss sanoo.

Ilmoitus

Onnisella on Suomessa 53 Onninen Express-myymälää.