”Olemme tietoisesti tehneet tämän niin anonyymisti kuin mahdollista”

Tiesitkö tämän? Bilteman suomalainen verkkokauppa on pitkään ollut yrityksen ainoa koko Pohjoismaissa.

Siinä missä muut kauppiaat ovat aloittaneet verkkokauppoja kuin sieniä sateella, Biltema on yhtä poikkeusta lukuunottamatta sanonut ei kiitos-verkkokaupalle. Poikkeus on nimittäin Suomi, jossa heillä on ollut verkkokauppa muutamia vuosia ja se avattiin kaikessa hiljaisuudessa. Kesällä yritys lanseerasi Click & Collect-toiminnan ainakin Ruotsissa, mutta on edelleen kielteisellä kannalla verkkokaupan aloittamisen suhteen. Click & Collectista tuli kuitenkin niin suosittu, että he ovat päättäneet vauhdittaa sen täydellistä lanseerausta.

Pohjoismaiset naapurit ovat kuitenkin olleet onnellisen tietämättömiä siitä, että tosiasiassa yrityksellä on jo olemassa oleva verkkoliike – Suomessa.

Ilmoitus

Ehandelin sisarsivusto haastatteli yrityksen markkinointipäällikkö Johan Gerdevågia, joka kertoo, että muutama vuosi sitten avattu verkkokauppa on edelleen pilottiprojekti.

- Se on hybridi pysyvää satsausta ja pilotti, voisi sanoa, Gerdevåg kertoo Ehandelille.

- Kuten olemme koko ajan sanoneet arvioimme verkkokauppaa jatkuvasti. Haaste, joka meillä on, on se, että monet paketit ovat todella suuria ja asiakaskokemus on meille sataprosenttista, hän jatkaa.

Gerdevåg sanoo, että projekti on tehty niin anonyymisti kuin mahdollista.

 

Vaatimuksena suomalainen osoite

Bilteman suomalaisessa verkkokaupassa on saatavilla yrityksen koko valikoima, mutta verkkokaupasta ostamiseen vaaditaan suomalainen osoite, joten naapurimaiden asukkaille sieltä ostaminen on pelkkä unelma.

Johan Gerdevågin mukaan suomalaisten ja tanskalaisten, joissa myynti on Pohjoismaiden pienintä, ostokäyttäytyminen eroaa muihin Pohjoismaihin verrattuna.

 

Ilmoitus

Milloin sitten muihin Pohjoismaihin on odotettavissa Bilteman verkkokauppa?

- Kuten sanoin, arvioimme tilannetta jatkuvasti ja muilla markkinoilla tämä ei tule tapahtumaan lähitulevaisuudessa, hän sanoo.