Nyt myyntiluvut sukeltavat – pääsiäisviikko myrkkyä verkkokauppiaille

Mutta asiakkaat palaavat pian!

Ilmoitus

Pääsiäinen tietää yleensä mukavia yllätyksiä useimmille, mutta verkkokauppiaille pyhä tarkoittaa hiljaiseloa, mitä tulee myyntiin. Ehandel.se:n tilastojen mukaan pääsiäinen ei välttämättä aina ole vuoden huonoin viikko verkkokauppiaille, mutta näin kävi viime vuonna.

Samalla kun perinteinen vähittäiskauppa käy ylikierroksilla pääsiäisaikaan, kun ihmiset kansoittavat ruokakaupat, niin verkkokauppa hiljenee. Mikä voisi lohduttaa yksinäistä verkkokauppiasta kun konversiot näyttävät nollaa? No laskuun voi tietenkin varautua ja lohduttautua sillä seikalla, että käänne tapahtuu viimeistään ensi viikolla.

"Pääsiäiskuolema" kiirastorstaina

Jos katsotaan Ehandel.se:n lukuja Ruotsin myynnistä viime vuodelta, niin vielä maanantaina  “pääsiäiskuolema” ei ollut päässyt iskemään kunnolla. Maanantain myyntiluvut verkkokaupassa näyttivät pientä miinusta verrattuna keskiarvoon viikkoina 12-18. Viime vuoden tiistai ja keskiviikko olivat myös normaalia heikompia myyntipäiviä verkkokauppiaille.

Suuri putous sattui torstaina. Verkkokauppiaiden myynti putosi peräti 27 prosenttia kiirastorstaina, verrattuna normaalin keskiarvoon. Pitkäperjantain ja lauantain myyntiluvut ovat myös alle keskiarvon, mutta eivät yhtä synkät kuin torstain.

Kiirastorstai ei kuitenkaan ole huonoin pääsiäisen päivistä, sillä myös sunnuntaina myynti tippuu reilut  27 prosenttia verrattuna normaaliin myyntiin. Eli verkkokauppiaat voivat odottaa reilua pudotusta myyntiin torstaille ja sunnuntaille,

Nopea käänne

Pääsiäisen myyntiluvut näyttävät hieman erilaisilta, riippuen alasta. Tietyillä aloilla myynti voi pysähtyä kokonaan pääsiäisenä, mutta verkkokauppiaan ei kuitenkaan ole syytä huolestua, sillä käänne tapahtuu pian pääsiäisen jälkeen.

Tilanne normalisoituu yleensä maanantaina, kun kuluttajat näyttävät kyllästyneen pääsiäisen viettoon. Viime vuoden lukujen perusteella maanantaina myynti jopa ylitti normaalin keskiarvon ja loppuviikosta oltiinkin jo normaaleissa myyntiluvuissa.

Ilmoitus

Eli verkkokauppiaiden kannattaa vain pitää pää kylmänä ja nauttia pääsiäisestä pari päivää, niin tilauksia alkaa jälleen pukkaamaan ensi viikon alusta.

Hyvää pääsiäistä!