Nuoret kuluttajat toivovat joustoa maksamiseen – korkeat etukäteismaksut karkottavat matkustajia

Nuoret ostavat matkoja spontaanisti.

Ilmoitus
Klarnan ja Censuswiden Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ruotsissa toteuttama tutkimus paljastaa, että matkustamiseen liittyvät korkeat etukäteismaksut verottavat kuluttajien matkustushalukkuutta. Esimerkiksi jopa yksi kuudesta brittivastaajasta kertoo käyttävänsä lomabudjettinsa jo ennen matkustamista.

Etukäteismaksujen suuruus vaikuttaa kielteisesti lomamatkoihin muun muassa siten, että kuluttajat karsivat lomakustannuksista tai alentavat matkustamisen laatuvaatimuksiaan. Suurten kertamaksujen sijaan kyselyn vastaajat kertoivat maksavansa matkakustannukset mieluummin pienemmissä erissä, pidemmällä aikavälillä. Kuluttajat toivovatkin matkanjärjestäjiltä enemmän joustoa maksamiseen, ja he olisivat myös valmiita ostamaan enemmän ja useammin matkoja yhtiöiltä, jotka voivat tarjota joustavampia maksutapoja.

Nuoret kaipaavat joustavia maksuvaihtoehtoja

Vastausten tulokset olivat jokseenkin yhteneväisiä kaikissa ikäryhmissä Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ruotsissa. Turhautuminen oli kuitenkin voimakkainta nuorempien kuluttajien, eli 16–24- sekä 25–34-vuotiaiden keskuudessa.

Nuoret Y- ja Z-sukupolven edustajat ovat suurin yksittäinen matkustamiseen verkossa kuluttava ryhmä. He etsivät aktiivisimmin tarjouksia ja ostavat myös todennäköisimmin matkoja spontaanisti. Toisaalta nuoriin kuluttajiin korkeat etukäteismaksut vaikuttavat voimakkaimmin kaikista ikäryhmistä.

Jopa 30 prosenttia saksalaisista ja 23 prosenttia ruotsalaisista nuorista varaisi matkoja todennäköisemmin, jos he voisivat kertamaksun sijaan suorittaa maksun useammassa erässä. Lisäksi yli neljännes (27 prosenttia) Iso-Britannian sekä neljännes Ruotsin (24 prosenttia) vastaajista ostaisi matkustamiseen liittyviä tuotteita toistamiseen yhtiöltä, joka tarjoaa yksilöityjä tai räätälöityjä matkoja.

- Nuorten halu joustavia maksutapoja kohtaan tarjoaa matkailualan yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia, sanoo Klarnan Suomen kaupallinen johtaja Marja Merentie. Tarjoamalla kuluttajille joustavia maksutapoja, kuten matkan maksua erissä pidemmällä aikavälillä, matkanjärjestäjillä on mahdollisuus kasvattaa myyntiä ja asiakasuskollisuutta nuorten kuluttajien segmentissä ja samalla mahdollistaa matkailukokemuksia yhä useammalle nuorelle.

Lue lisää tutkimustuloksista englanninkielisestä tiedotteesta.

Suomessa Klarnan joustavia maksutapoja matkan maksamiseen tarjoavat muun muassa varustamo Tallink Silja, lentoyhtiö SAS ja verkkomatkatoimisto Travelstart.fi.

Ilmoitus