Norjalaispilotti – sukkahousupantti

Kierrätys ja erilaiset panttisysteemit ovat kasvava trendi. Norjassa on aloitettu pilottikokeilu, jossa käytetyt sukkahousut voi palauttaa käytettyjen juomapurkkien tapaan ruokakauppaan.

Kokeilu on elintarvikeketju Coopin ja alusvaatevalmistaja Pierre Robertin testi, joka toteutetaan ensialkuun verrattain pienessä skaalassa.

Palautetut sukkahousut menevät kierrätykseen, mutta uusia sukkahousuja niistä ei tietojen mukaan valmisteta. Kokeilun taustalla on sen sijaan toive siitä, että parempi keräysjärjestelmä voisi nopeuttaa kierrätystekniikkaa.

Ilmoitus

Laajemmalla tasolla nykyiset materiaalinkierrätysjärjestelmät ovat liian huonoja, mutta Norjan ja kaikkien muiden EU-maiden viranomaiset edellyttävät uudessa jätedirektiivissä, että tekstiilijätteiden lajitteluun on oltava järjestelmä ennen vuotta 2025. Siksi on tärkeää, että kokeilemme tätä käytännössä, Pierre Robert Groupin lehdistövastaava Margrethe Vikanes sanoo lehdistötiedotteessa.

Kokeilu on meneillään Coopin yhdessä liikkeessä Oslossa.

Rikkinäiset sukkahousut palautetaan kauppaan ja asiakas saa palautuksesta 20 prosentin alennuskupongin, jonka voi käyttää ostamalla uudet Pierre Robert-merkkiset sukkahousut.

Olemme iloisia, kun voimme kokeilla tätä ratkaisua yhdessä Pierre Robertin kanssa, Coop Norjan lehdistövastaava Per Løberg Eriksen sanoo.