Norjalainen Orkla haluaa ostaa Kotipizzan

"Tulevaisuus tulee olemaan turvallisissa käsissä."

Kovia myyntituloksia verkkokaupassa tehnyt Kotipizza kiinnostaa ulkomailla. Norjalainen monialayhtiö Orkla haluaa ostaa kaikki Kotipizzan osakkeet. Julkisessa käteisostotarjouksessa yhtiö tarjoaa Kotipizzan omistajille jokaisesta osakkeesta 23 euroa, jolloin osakkeiden arvo on yhteensä 146 miljoonaa euroa.

Ilmoitus

Hallitus suosittelee hyväksymistä

Kotipizzan hallitus on yksimielisesti päättänyt suositella ostotarjouksen hyväksymistä. Kauppa ei toteudu, jos Orkla saa haltuunsa alle 90 prosenttia osakkeista.

- Kotipizzan hallitus on huolellisesti arvioinut ostotarjousta ja päättänyt yksimielisesti suositella sen hyväksymistä Kotipizzan osakkeenomistajille. Nämä kaksi yhtiötä sopivat strategisesti hyvin yhteen ja niiden kompetenssit täydentävät hyvin toisiaan. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että Orkla jakaa vastuullisuuteen ja kestävään toimintaan liittyvät painotuksemme ja sitoumuksemme. Olemme luottavaisia, että Kotipizzan tulevaisuus tulee olemaan turvallisissa käsissä, sanoo Kotipizzan hallituksen puheenjohtaja Kalle Ruuskanen tiedotteessa.

Tarjouksesta lähetetyn tiedotteen mukaan ostotarjouksen toteutumisen ei odoteta olennaisesti muuttavan Kotipizzan liiketoimintaa tai sen työntekijöiden ja franchising-yrittäjien asemaa.

Kasvua 43 kuukautta

- Kotipizza-konserni on hyvin johdettu yritys, jolla on pätevä johto ja hyvin toimiva franchising-malli. Kotipizzan osto on linjassa strategisten tavoitteidemme kanssa, joiden tarkoitus on vahvistaa läsnäoloamme alalla, jossa kasvu on suurempaa kuin tavanomaisessa elintarvikekaupassa, ja näemme hyvän yhteensopivuuden näiden kahden yhtiön välillä, sanoo puolestaan Orklan toimitusjohtaja Peter A. Ruzicka.

Kotipizzan ketjumyynti on lokakuu 2018 mukaan lukien kasvanut  43 peräkkäistä kuukautta. Lokakuussa verkkokaupan myynti nousi 70,2 prosenttia 1 324 000 euroon. Verkkokaupan myynti koostuu pääasiassa 83 kuljetuksia tarjoavan kivijalkaravintolan myynnistä ja sisältyy kokonaisuudessaan kivijalkaravintoloiden myyntiin.