Norjalainen Oda aloittaa ruokatoimitukset pääkaupunkiseudulla

Aikoo lähteä myös Saksan valloitukseen - ja laajentaa pian pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Ehandel kertoi vastikään norjalaisen Odan menestysmatkasta. Yhtiön liikevaihto ponkaisi viime vuonna hurjaan kasvuun ja oli 2,47 miljardia Norjan kruunua. Ruokajätillä on suuret suunnitelmat paitsi oman kotimaansa, jonne rakentuu pian uusi jättivarasto, myös laajentumisen suhteen. Suomessa on ollut tiedossa jo jonkin aikaa, että innovatiivinen ruokafirma aikoo lanseerata täällä viime vuonna tehdyn pilotin innoittama. Lanseeraus on nyt totta ja Oda on avannut suurelle yleisölle. Tämän lisäksi se suuntaa pian suuremmille vesille Saksaan.

Sovelluksen kautta toimiva Oda avasi ensimmäisille asiakkaille jo viime vuoden lopulla, mutta tästä päivästä alkaen se palvelee koko pääkaupunkiseudulla, mikä käsittää Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisen. Tilauksen voi tehdä jo tänään, mutta ensimmäiset toimitukset tapahtuvat huomenna.

Ilmoitus

Automme kulkevat uusiutuvalla dieselillä, ja siirrymme sähköautoihin seuraavan kahden vuoden aikana, yhtiö kirjoittaa verkkosivuillaan.

Odan myynti tapahtuu kokonaan netissä eikä sillä ole fyysisiä myymälöitä. Se toimittaa kuitenkin ruokaostokset kotiin pääkaupunkiseudulla seitsemänä päivänä viikossa.

Kiireisen arjen keskellä paras kauppareissu monelle olisi, ettei kauppaan tarvitse lähteä lainkaan. Me Odalla teemme viikon ruokaostosten tilaamisesta kotiovelle niin helppoa ja edullista, ettei ruoan verkkokauppa ole jatkossa enää vain harvojen herkkua. Kotiinkuljetuksen hinta on ollut yksi isoimmista kynnyskysymyksistä, sillä siitä on joutunut Suomessa maksamaan tuntuvaa noin 10 euron lisämaksua tuotteiden päälle. Odalla kotiinkuljetus maksaa toimitusajan mukaan 0 euroa tai enintään muutaman euron. Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus käyttää tällaista arkea helpottavaa palvelua, Oda Suomen toimitusjohtaja Tobias Niemi sanoo.

Oda on keskittynyt halpaketjujen hintaluokkaan, mikä on nostanut sen asiakasmääriä, yhtiön toimitusjohtaja kertoi aikaisemmin.

Yllätyksenä voi tulla, että olemme hinnoitelleet myös ruokakauppamme tuotteet edullisesti. Emme tarjoa siis ainoastaan halpoja kotiinkuljetuksia. Panostamme ostoskorin kokonaishintaan, joka muodostuu edullisista tuotehinnoista ja alan halvimmista kotiinkuljetusmaksuista. Ruoan verkkokaupassa kannattaa laskea yksittäisen tuotteen hinnan sijaan, että koko paketti - tuotteet ja kotiinkuljetus - on edullinen. Laskutoimituksen jälkeen on helppo ynnätä 1+1: aikaa, rahaa ja hermojakin säästyy, kun kauppareissut voi jättää väliin, Odan kaupallinen johtaja Anne Terimo sanoo.

Oda kertoo nettisivullaan, että tehokkaiden arvo- ja kuljetusketjujen ansiosta se pystyy pitämään hävikin määrän pienenä. Yhtiö lupaa niin ikään, että asiakas saa rahansa takaisin, mikäli ei ole tyytyväinen laatuu. Kotimaassaan Norjassa yhtiö tunnetaan sen omien sanojensa mukaan siitä, että asiakaspalvelusta jää hyvä mieli.

Oda on myös ensimmäinen uusi ruokakauppa Suomessa 20 vuoteen. 

Suomalaisilla ei ole ollut hirveästi valinnanvaraa ruokakaupoissa. Nyt ensimmäistä kertaa 20 vuoteen Suomi saa uuden ruokakaupan. Suomalaiset kuluttajat ansaitsevat parempaa: helppoa asiointia, edullista hintaa ja erinomaista palvelua. Oda on onnistunut saamaan ne kaikki samaan pakettiin. Siksi Oda on paras tapa tilata viikon ruokaostokset kotiovelle, Tobias Niemi sanoo.

Ilmoitus

 

80 prosenttia kotimaista

Oda aikoo panostaa hedelmä- ja vihannesvalikoimaan, kotimaisiin tuotteisiin sekä kasvisvaihtoehtoihin, mutta mukana on myös kansainväliset suosikit. Myytävästä ruuasta ja käyttötavarasta yli 80 prosenttia on kuitenkin kotimaisia eli Suomessa suomalaisia.

Odan valikoimasta löytyy niin ikään arjen tavallisimmat käyttötavarat, kuten puhdistusaineet ja vauvojen vaipat. 

Emme halua, että asiakkaan täytyy pähkäillä lukemattomien, toisiaan muistuttavien vaihtoehtojen kanssa. Siksi olemme valinneet sopivat tuotteet valmiiksi markkinoiden parhaista tuotteista helpottamaan asiakkaiden valintoja. Oda tuo kotiovelle niin arjen ikisuosikit kuin kiinnostavimmat uutuudet. Lisäksi otamme mielellämme asiakkaiden toiveita vastaan, Anne Terimo kertoo.

Ensimmäisenä ruuan verkkokauppana se valikoimaansa helsinkiläisen Lihakauppa Roslundin tuotteita, kuten hampurilaispihvejä, lihapyöryköitä ja ribsejä.

Neljännen polven perheyrityksenä meille on tärkeää tuotteiden laatu sekä asiakkaiden tinkimätön palvelu. Odassa yhdistyvät samat periaatteet ja yhteistyö tuntuu siksi meille luontevalta, toimitusjohtaja Kimi Roslund sanoo tiedotteessa.

Helmikuun puolivälissä Osa lisää valikoimaan tuoreet leipomotuotteet, kuten Fazerin ja turkulaisen MBakeryn leipiä ja leivonnaisia, norjalaisjätti kertoo.

Vuonna 2013 perustetun firman nimi oli aluksi Kolonial, mutta nimi vaihdettiin viime vuonna Odaksi.

Oda aikoo laajentaa toimintaansa Suomessa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, mutta se kertoo toimitusalueiden lisäyksistä myöhemmin.

 

Lyhyesti

Odalla on alan laajin määrä toimitusaikoja. Lisäksi toimitusikkunat ovat alan kapeimmat eli tilausta ei tarvitse odotella kotona pitkään. Oda toimittaa tilauksia joka päivä maanantaista sunnuntaihin. Maanantaista perjantaihin Oda toimittaa klo 6–22 ja lauantaina sekä sunnuntaina klo 9–16.

Kaikille uusille asiakkaille Oda tarjoaa 3 kuukauden ajan ilmaiset toimitukset yli 40 euron ostoksille. Alle 40 euron ostoksiin tulee 2,90 euron pienten tilausten toimituslisä.

Jos joskus jokin menisi pieleen, Oda pyrkii korjaamaan tilanteen jo oma-aloitteisesti. Esimerkki: Täsmälliset toimitukset ovat Odalle tärkeitä. Jos kuljetus myöhästyy yli vartin, hyvitetään se asiakkaalle automaattisesti.

Odan sovelluksen voi ladata Google Playsra tai Apple Storesta.