Norja: IKEA rakentaa miljardiluokan täysautomaatiovaraston

Ei enää Ruotsin varassa.

Norjan Ikea panostaa 43 000 neliömetrin kokoiseen, täysin automatisoituun varastoon Oslon ulkopuolella. Tästä tulee keskusvarasto maassa. Asiasta raportoi Vestby Avis.

Logistiikkakeskuksen rakennustyöt alkavat keväällä ja se valmistuu kesällä 2024. 

Ilmoitus

Investoimme reilut miljardi Norjan kuunua tähän, ja siten tämä on Ikea Norjan suurin investointi moneen vuoteen, Ikea Norjan toimitusjohtaja Carl Aaby sanoo lehdelle.

Aikaisemmin kaikki Ikean verkkokauppatilaukset Norjassa on lähetetty Ruotsista keskusvarastolta. Tämä on tarkoittanut 3-5 päivän mittaisia toimitusaikoja. Norjassa verkkokaupan osuus on 20 prosenttia, joten omaan varastoon sijoittaminen on välttämättömyys.

Verkkokaupasta tulee jatkuvasti tärkeämpää meille ja asiakkailla on nyt kokonaan toisenlaiset odotukset. Vestbyn keskusvarastolta vähintään 70 prosenttia kaikista tilauksista voidaan toimittaa jo seuraavana päivänä. Eikä se koske asiakkaita vain Vestbyssä vaan suurta osaa maasta. Vestbyn varastosta tulee tärkeä vaihdos kohti kasvavaa verkkokauppaa ja ja se on meille todella iso askel, minkä ansiosta pääsemme lähemmäs asiakkaitamme Norjassa, Carl Aaby sanoo.