NordVPN varoittaa: ”Vaara, jota on lähes mahdoton havaita”

Maailmanlaajuisesti noin 4800 verkkosivustoa saa tartunnan kaappausohjelmistosta joka kuukausi.

VPN (Virtual Privat Network) palveluntarjoaja NordVPN varoittaa verkkokauppojen asiakkaita uudesta vaarasta, jonka havaitseminen on vaikeaa ja kehottaa asiakkaita olemaan valppaina ostoksilla.

NordVPN kirjoittaa, että kaappausta voi verrata maksukorttitietojen varastamiseen pankkiautomaatilla, mutta netissä kaikki tapahtuu virtuaalisesti. Pitkäkyntiset syöttävät olan ylitse urkkimisen tai kameran sijaan haitallisen koodin verkkokaupan sivuille, jonka avulla varastetaan maksukorttitiedot. Koodi lukee sivustolle syötettyjen korttien tiedot ja lähettää ne edelleen hakkerille.

Ilmoitus

Verkkorikolliset käyttävät yhä enemmän kaappausta, koska sen toteuttaminen on yksinkertaista. Varsinainen sähköinen maksutapahtuma menee läpi kuin mitään ei olisi tapahtunut. Uhri yleensä huomaa tapahtuneen, kun luottokorttitiedoissa alkaa näkyä epäilyttäviä veloituksia, NordVPN:n digitaalisen yksityisyyden asiantuntija Daniel Markuson kirjoittaa artikkelissa, jonka NordVPN lähetti Ehandelille.

Symantecin tutkimuksen mukaan yksikään yritys ei ole immuuni, mutta suurimmassa vaarassa ovat PK-vähittäiskaupat.

 

NordVPN:n digitaalisen yksityisyyden asiantuntija Daniel Markuson kertoo kuusi vinkkiä, miten suojata itseään:

  • Osta vain hyvämaineisilta verkkosivustoilta. Vältä tekemästä impulsiivisia ostoksia verkkokaupoista, joita et tunne. Muista, että pienemmillä sivustoilla, joilla ei ole riittävästi resursseja ja samantasoista suojaa kuin suurilla sivustoilla, on todennäköisemmin kaappauskoodi.

 

  • Lue huolellisesti muiden asiakkaiden arvostelut. Jos joku on jo joutunut kaappaushyökkäyksen kohteeksi, on hyvin todennäköistä, että siitä on mainittu arvostelussa. Ota sivustosta aina etukäteen selvää. Jos huomaat jotain epäilyttävää, asioi toisessa kaupassa.

 

  • Tarkista aina verkkosivuston URL-osoite.Varmista, että osoitepalkissa lukee "https" eikä "http". Tarkista, onko kaupan tietosuojakäytännössä mainittu selkeästi, miten se kerää, käyttää ja suojaa tietojasi.
  • Anna yrityksille vain tarvittavat tiedot.Mitä vähemmän heillä on tietoa, sitä pienemmällä todennäköisyydellä tietovuotoja tapahtuu. Älä anna syntymäaikaasi, henkilötunnustasi tai pankkitilin numeroasi vain siksi, että joku sitä pyytää.

 

  • Käytä selainpohjaista komentosarjaestoa. Harkitse komentosarjojen estolaajennuksen asentamista selaimeesi. Tämä antaa sinulle huomattavasti paremman suojan kaappaushyökkäyksiltä. Mozilla-pohjaisissa verkkoselaimissa voit kokeilla NoScript-ohjelmistolaajennusta. Sen ansiosta JavaScriptin voivat suorittaa vain luotettavat verkkosivustot, ja se tarjoaa selaimellesi lisäturvaa.

 

Ilmoitus
  • Pidä tietosi järjestyksessä.Varmista, että säilytät kaikki asiakirjat, kuten kuitit tai tilausvahvistusnumerot, jotta voit todistaa verkko-ostoksesi.  On myös tärkeää, että tarkistat säännöllisesti luottokorttisi tiliotteet. Jos näet saldossasi jotain epäilyttävää, yritä muistaa, oletko todella valtuuttanut veloituksen. Jos et muista sitä, ilmoita asiasta pankillesi tai luottokortin myöntäjälle. Heidän pitäisi pystyä auttamaan sinua.