Nordic Capital myy Ellos Groupin muotikonserni FNG:lle

Pohjolan johtava muodin ja kodinsisustuksen myyjä Ellos Group vaihtaa omistajaa. Nordic Capital myy Ellos Groupin FNG NV -yritykselle. Kaupan hinta on 2 400 miljonaa kruunua (enterprise value).

 

Ilmoitus

Nordic Capitalin omistuksessa Ellos Group on noussut Pohjolan johtavaksi muodin ja sisustuksen verkkokaupan alalla. Ellos Groupiin kuuluvat Ellos, Jotex, Stayhard ja Homeroom.

Ostaja FNG on Benelux-maissa vaikuttava muotikonserni, jonka aikomuksena on tukea Ellos Groupin eurooppalaista kasvua.

Nordic Capital jatkaa merkittävänä pienomistajana FNG:ssä sen jälkeen, kun kauppa on vahvistettu.

 

- Olemme yhdessä Nordic Capitalin kanssa tehneet viimeisen vuoden aikana huomattavia investointeja vahvistaaksemme Ellos Groupia ja huomio on ollut Elloksen, Jotexin ja uuden verkkokauppamme Homeroomin sisustustarjonnassa. Pohjolan johtavana verkkokauppana ja ainutlaatuisilla tarjouksilla muodin ja sisustuksen alalla meillä on loistava pohja jatkaa kasvua. Kasvu Euroopassa on Ellos Groupin seuraava luonnollinen askel ja voimme kiihdyttää tempoa, kun omistajana on FNG, Ellos Groupin toimitusjohtaja Hans Ohlsson (kuvassa) sanoo tiedotteessa.

 

Ellos Group on ollut Nordic Capitalin omistuksessa vuodesta 2013 ja yritys on omistajuutensa aikana panostanut vahvistamaan asemaansa niin Pohjolan johtavana kuin parantanut jo vahvaa asemaansa online-myynnissä.

Ellos Groupilla on arviolta 1,7 miljoonaa aktiivista asiakasta Pohjolassa ja se myy valikoimaansa muiden vaikuttajien kautta myös Euroopassa.

Ilmoitus

 

FNG perustettiin vuonna 2003 ja on kasvanut lastenmuotituotemerkistä Beneluxissa sijaitsevaksi pörssiyhtiöksi, jolla on tänä päivänä yli 3000 työntekijää ja kokonaismyynti on noin 500 miljoonaa euroa.

 

- Ellos Group on Pohjolan todellinen johtaja, jolla on houkutteleva sekoitus muotia ja kodinsisustusta samalla kun sen omilla tuotemerkeillä on vahva asema. Kun lähtökohtana on tämä sekä hyvin kehitetyt taloudelliset palvelut Ellos Group täydentää otollisesti FNG:tä ja olemme todella iloisia, kun yrityksemme voi ottaa tämän tärkeän kehitysaskeleen, FNG:n toimitusjohtaja ja perustaja Dieter Penninckxs sanoo.

 

Kaupan jälkeen Ellos Group tarjoaa FNG:n tuotemerkkejä sivustoillaan. Samanaikaisesti Ellos Groupin oma muoti- ja sisustusvalikoima tulee löytymään FNG:n verkkoliikkeistä ja fyysisistä liikkeistä Euroopassa.

Kauppa tarvitsee viranomaisvahvistuksen ja lopullinen omistajanvaihdos tapahtunee syys- tai lokakuussa 2019.