Nintendo iskee takaisin kovan kritiikin jälkeen – ”on parannettu”

Nintendo iskee takaisin kovan kritiikin jälkeen - ”on parannettu”

Nintendolta tuli uusi versio Switch-pelikonsolista perjantaina ja se sai heti kättelyssä kovaa kritiikkiä Norjan kuluttajaorganisaatiolta, Forbrukerrådetilta.

Konsolia tilattiin hurjaa vauhtia verkkokaupoista. Forbrukerrådet halusi siltikin varoittaa kuluttajia, että mukana tulevia käsikontrolleja ei ole muutettu ja siksi niillä on vain rajoitettu käyttöikä - ne nimittäin hajoavat melko nopeasti.

Ilmoitus

Nintendo on saanut vuosien mittaan paljon kritiikkiä, myös EU:n kuluttajaorganisaatiolta, käsikontrollien heikkouksista. Nyt he iskevät kuitenkin takaisin ja ovat sitä mieltä, että kritiikki on virheellistä.

Olemme tehneet parannuksia jatkuvasti, mutta ne eivät ehkä ole näkyviä. Ohjausvipuja on parannettu lanseerauksesta alkaen ja teemme edelleen töitä parannellaksemme niitä, Toru Yamashita, Nintendon tekniikan kehityksestä vastaava johtaja sanoo julkilausumassa.

”Jatkuvaa kitkaa”

Hän sanoo muun muassa, että Nintendo on kokeillut kuinka eri materiaalit reagoivat yhdistelmänä toistensa kanssa parantaakseen ohjausvipujen kestävyyttä. Samalla he sanovat, että on mahdotonta tehdä käsikontrolleja, joihin ei tule kulutusvaurioita pitemmällä juoksulla. On siis kehitettävä vivut, jotka ovat suorituskykyiset myös silloin kun ne ovat jo kuluneet.

Autonrenkaat, esimerkiksi, kuluvat kun auto liikkuu, koska niihin kohdistuu jatkuvaa kitkaa. Kun ajattelee tätä, kysyimme itseltämme miten voimme parantaa kestävyyttä. Mutta ei vain sitä vaan miten voimme yhdistää kestävyyden ja käyttökelpoisuuden. Painiskelemme jatkuvasti tämän kysymyksen kanssa, Ko Shiota, Nintendon laitteisto-osastolta sanoo.

He myös varmistavat kuluttajille, että uuden Switch-mallin, jota kutsutaan OLED Modelliksi, käsikontrollit on varustettu viimeisimmillä parannuksilla. He sanovat, että myös muut mallit on nyt varustettu ja niitä varustetaan, viimeisimmillä osilla. Myös korjauksen yhteydessä.