Nettikauppa vauhdittaa Stora Enson puukauppaa

Monet maitopurkit ovat itäsuomalaisista puista tehtyjä.

Ilmoitus

Metsäjätti Stora Enso ilmoittaa, että suomalaisesta puusta tehdyille uusiutuville tuotteille on menekkiä maailmalla, ja se saa vipinää myös puukauppoihin. Yritys panostaa voimakkaasti metsänomistajien palvelemiseen rekrytoimalla lisää metsäasiantuntijoita ja kehittämällä digitaalisia palveluita.

– Lisääntynyt ympäristötietoisuus, digitalisaation myötä kasvanut nettikaupan kasvu sekä kaupunkirakentaminen tukevat puusta tehtyjen tuotteiden ja sitä kautta tukki- ja kuitupuun kysyntää, sanoo Stora Enson Itä-Suomen aluejohtaja Antti Partanen lehdistötiedotteessa.

Stora Enson hankkimat puut päätyvät esimerkiksi Varkauteen, missä yhtiö tekee tukkipuista LVL-viilupuuelementtejä. Niistä voidaan rakentaa vaikkapa kerrostaloja. Joensuuhun kohoaa parhaillaan Suomen korkein puukerrostalo, joka rakennetaan Varkauden viilupuutehtaan elementeistä. Kuitupuita kuljetetaan muun muassa Stora Enson Imatran tehtaalle, joka on maailman suurin nestepakkauskartongin valmistaja. Kauppojen hyllyillä monet maitopurkit ja mehutölkit ovat itäsuomalaisista puista tehtyjä.

– Puukauppa on käynyt tänä vuonna erinomaiseen tahtiin. Tällä hetkellä kaikille puutavaralajeille on hyvä kysyntä. Kelirikkoajan korjuuseen ehtii vielä tehdä kauppoja, vaikka painopiste on kääntymässä pikkuhiljaa jo talvileimikoiden suuntaan, Partanen toteaa.

Sovellus metsänomistajille

Uutta puukaupassa ja metsänhoitopalveluiden myynnissä on Virtuaalimetsä. Se on ilmainen sovellus kaikille suomalaisille metsänomistajille. Virtuaalimetsän avulla metsäomistaja voi vierailla metsässään kotisohvalta joko kännykän, tabletin tai tietokoneen kautta. Sovelluksella voi suunnitella metsänhoitotoimenpiteitä ja nähdä toimenpiteiden kustannukset ja tuotot.

– Samalla metsänomistajien henkilökohtainen palvelu on meille tärkeää ja sen vuoksi olemme vahvistaneet organisaatiotamme Itä-Suomessa. Olemme rekrytoineet eri paikkakunnille kymmenen uutta metsäasiantuntijaa. Palvelemme Itä-Suomen hankinta-alueella metsänomistajia yhteensä 35 paikallistoimistossa, Partanen kertoo.