Näitä hankitaan lahjoiksi keväällä valmistuville – yksi suosikki pitää pintansa vuosi vuodelta

Pienkoneet ovat suosittuja lahjoja valmistuvalle nuorelle.

Ilmoitus

Kevään yksi suurimmista juhlapäivistä koittaa ensi lauantaina 2.6., kun Suomessa juhlitaan koulujen päättymistä, lakkiaisia ja valmistujaisia.  Gigantin myyntitilastojen mukaan kännykkä on valmistujaislahjojen ehdoton lahjasuosikki, mutta myös muun muassa ensimmäiseen omaan kotiin tarvittavat pienkoneet ovat suosittuja lahjoja.

- Kännykät ovat jo monta vuotta olleet kaikista suosituimpia lahjoja. Niitä myydään paljon sekä nyt koulujen päättymistä edeltävällä viikolla että myös heti lauantaita seuraavina päivinä, kun rahalahjat käytetään juuri siihen omaan suosikkituotteeseen, Gigantin myynti- ja markkinointijohtaja Niko Sandström kertoo lehdistötiedotteessa.

Tänä vuonna kännykkävalikoimassa kiinnostaa erityisesti laadukkailla kameroilla ja näytöillä varustetut huippupuhelimet.

- Kännyköissä erityisesti nuoria kiinnostaa kameraominaisuudet ja tarkka näyttö. Kännykällä kuvataan ja katsotaan paljon sisältöjä, joten mitä tarkempi niin sen parempi, Sandström kertoo.

Ensimmäiseen omaan kotiin

Valmistujaislahjoiksi hankitaan myös paljon laitteita, joista on hyötyä nuoren muuttaessa ensimmäiseen omaa asuntoon.

- Kestosuosikkilahjoja ovat muun muassa ruuanlaittoon liittyvät koneet kuten blenderit, kahvinkeittimet, yleis- ja monitoimikoneet sekä muut kodin pienkoneet, kuten vedenkeittimet ja leivänpaahtimet. Opintoihin suuntaavalle saatetaan hankkia esimerkiksi kimppalahjana tietokone, Sandström listaa.

Jos lahjaa on vaikea keksiä, Sandström vinkkaa miettimään lahjaa saajan harrastuksen perusteella.

- Leipomista harrastava innostuu varmasti laadukkaasta yleis- tai monitoimikoneesta tai vatkaimesta, valo- tai videokuvasta harrastavalle uusi kamera tai kameratarvike on varmasti mieluinen lahja ja urheilija taas ilahtuu varmasti urheilukellosta.

Ilmoitus

Jos lahjavalinnassa haluaa pelata varman päälle, kannattaa muistaa myös palautusoikeus tai valita lahjaksi lahjakortti.

- Lahjakortit ja yleensäkin käytännölliset lahjat ovat yleensä aina onnistuneita lahjoja. Lahjakortissa on se hyvä puoli, että sen kanssa ei voi mennä vikaan, kun saaja saa itse valita oman suosikkilahjansa.