NA-KD juhlistaa naistenpäivää – antaa kaikille 23 prosentin alennuksen

Vastaa naisten ja miesten välistä palkkaeroa.

Ilmoitus

Vaatteiden verkkokauppa NA-KD käyttää hieman epätavallisia keinoja kiinnitääkseen huomiota kansainväliseen naistenpäivän, jota vietetään 8. maaliskuuta. Havainnollistaakseen miesten ja naisten välisiä palkkaeroja yritys antaa kaikille asiakkailleen 23. prosentin alennuksen verkkokaupassaan.

"Elämme 2000-lukua"

YK:n kansainvälisen työjärjestön, ILO:n, mukaan juuri 23 prosenttia on miesten ja naisten palkkojen välinen ero maailmanlaajuisesti.

-Maailmanlaajuisesti palkkaeron on arvioit olevan 23 prosenttia. Toisin sanoen naiset tienaavat 77 prosenttia miesten palkkasummasta. Jos kehitys jatkuu samanlaisena, niin kestää noin 70 vuotta kunnes ollaan saavutettu taloudellinen tasa-arvo. Me elämme nyt 2000-lukua ja on aivan selvää, että naiset eivät saa samaa arvostusta työelämässä kuin miehet, sanoo NA-KD:n markkinajohtaja Ivana Vrbnski lehdistötiedotteessa.

Ei ainoastaan naistenpäivänä

Yritys haluaa huomioida tasa-arvo -kysymyksiä myös naistenpäivän jälkeen, ja työskennellä naisten puolesta pitkäjänteisesti. Koko maaliskuun aikana NA-KD lahjoittaa 1 prosentin tuloistaan GFW:lle (Global Fund for Women), joka tekee työtä tasa-arvon eteen. Tämän lisäksi yritys tekee yhteistyötä 300 naisvaikuttajan kanssa levittääkseen tetoa tasa-arvosta maailmanlaajuisesti.

- Yhtenä maailman johtavista muotiyrityksistä, jolla on yli 100 miljoonaa kävijää, meillä on mahdollisuus vaikuttaa maailman naisiin. Asiakkaamme voivat olla liikkellepaneva voima tasa-arvo -asioissa. Olemme ylpeitä siitä, että 85 prosenttia työntekijöistämme ovat naisia, yritys jatkaa tiedotteessaan.