Myös Unifaunille uusi ennätys Black Friday -viikonloppuna

Lisäystä 21 prosenttia verrattuna viime vuoteen.

Ilmoitus

Kuljetushallintajärjestelmien toimittaja Unifaun kellotti Black Friday -viikonloppuna uuden ennätyksen, kun sen järjestelmässä oli yhteensä 3 910 253 pakettia, joka on 21 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden vastaavalla jaksolla.

- Kukaan ei varmasti ole välttynyt näkemästä kaikkia ostotarjouksia viimeisen viikon ja viikonlopun aikana. Monet markkinatoimijat, kuten kauppayhdistykset, verkkokauppiaat ja liikkeenharjoittajat, ovat puhuneet kaupankäyntiodotuksistaan tälle viikonlopulle, joka edustaa joulukaupan aloittamisajankohtaa. Osa odotuksista on toteutunut, osa ei. Kokonaiskuva näyttää siltä, että Black Friday kaupankäyntipäivänä on laajentunut koskemaan useampaa päivää, sillä verkkokaupankäynti pidentää tarjousten ajankohtaa. Tästä seuraa, että ajanjakso kokonaisuudessaan kasvaa voimakkaasti, kun taas yksittäiset päivät eivät eroa yhtä paljon, kerrotaan Uniafaunin tiedotteessa.

Unifaunin Delivery Management järjestelmä antoi näkymän verkkokauppojen myyntimääriin, sillä tämän järjestelmän kautta kulkee yli 100 000:n asiakkaan pakettivirta.

- Unifaunin järjestelmästä näemme, että pakettien määrä kasvoi merkittävästi viikonloppuna. Kuten viime vuonna, Cyber Monday -päivänä määrä oli suurempi kuin Black Friday -päivänä. Black Friday -päivän aikana Unifaunin järjestelmä käsitteli 1 277 530 pakettia.

Suurin määrä yksittäiselle päivälle osui tänä vuonna Cyber Monday -päivälle 1 589 252:n kappaleen pakettimäärällä. Tämä vastaa 18,5 prosenttia lisäystä viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Yhteensä viikonloppuna (Black Friday – Cyber Monday) oli Unifaunin järjestelmässä yhteensä 3 910 253 pakettia, joka on 21 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden vastaavalla jaksolla.

- Jää vielä nähtäväksi lyövätkö joulun lähipäivät mahdollisesti Cyber Monday -päivän ennätyksen. Unifaunin järjestelmän tilastojen perusteella joulun viimeinen ja toiseksi viimeinen maanantai ovat ennätyksen todelliset haastajat.