Myös NA-KD allekirjoittaa: ”Sopimuksella on tärkeä rooli”

”Uskon vahvasti yhteiseen aloitteeseen”.

Vuonna 2013 Bangladeshissa tapahtui massiivinen työpaikkaonnettomuus, kun tekstiilitehdas romahti. 1100 henkilöä kuoli ja noin 2500 loukkaantui. Sen jälkeen monet vaateyhtiöt ovat kirjoittaneet uuden turvallisuussopimuksen koskien vaatetehtaiden työntekijöitä maassa.

Tällä hetkellä noin 200 eri muotialan toimijaa, muiden muassa H&M, Zara-konserni, Inditex ja Adidas ovat mukana sopimuksessa, joka astuu voimaan tänään 1. syykuuta ja on kahden vuoden mittainen.

Ilmoitus

Ja myös verkkokaupparaketti Na-Kd kertoo allekirjoittaneensa sopimuksen, mikä kulkee nimellä Accord for Health and Safety in the Textile and Garment Industry.

Me Na-Kd:lla uskomme vahvasti yhteisiin aloitteisiin monilta eri tahoilta, kuten International Accord, jotta muutoksia voidaan viedä eteenpäin ja saada alalle parannusta. Uskomme, että sopimuksella on tärkeä rooli ja toivotamme sen tervetulleeksi laajentumaan useampiin tuotantomaihin.

Yhdessä voimme saavuttaa enemmän ja voimme tehdä töitä riippumattomien tehtaidemme kanssa pitääksemme huolen työympäristöstä, Anna Winde, Na-Kd:n vastuullisuuspäällikkö sanoo lehdistötiedotteessa.

Turvallisuussopimus pitää sisällään huolelliset turvallisuustarkastukset, saneerausohjelmat, tehtaiden turvallisuuskomiteat, työnantajan aloitteellisuuden, turvallisuuskoulutukset ja valitusprosessin.