Myös Lego sulkee fyysiset liikkeensä

Kiina poikkeuksena.

Monet yhtiöt kautta maailman ovat sulkeneet kivijalkamyymälänsä. Tänään tunnettu tanskalainen leluyhtiö Lego ilmoitti sulkevansa fyysiset liikkeensä kautta maailman.

Kun Covid-19 leviää nopeasti, me Legolla teemme töitä suojellaksemme kollegoitamme, kuluttajia, yhteiskuntaa ja luonnollisestikin nuoria fanejamme. Fyysinen tuotemerkkimme Lego sulkee nyt Kiinaa lukuunottamatta kaikkialla maailmassa ja liikkeet ovat suljettuna vähintään 27. maaliskuuta saakka, Legon CEO Niels B. Christiansen kirjoittaa LinkedInissä.

Ilmoitus

Legolla on kaikkiaan 150 liiketta, jotka he omistavat itse ja useimmat niistä on nyt suljettu. Jotkin liikkeistä ovat sulkeneet jo aikaisemmin. Asiasta kirjoitti tanskalainen Finans.

Legon liikkeet Kiinassa on sen sijaan avattu uudelleen, kun koronatilanne siellä on rauhoittunut.

Lego on myös muuttanut työpaikkojensa järjestystä, jotta kollegat eivät kokoontuisi isommissa ryhmissä ja että he pitävät toisiinsa sosiaalisen etäisyyden.

Olemme luonnollisestikin pysäyttäneet kaiken matkustamisen, Legopomo kirjoittaa avoimessa kirjeessä niin työntekijöille kuin faneilleen.

Viime vuonna Legon liikevaihto oli ennätyssuuri ja he jatkoivat suurien sijoitusten kanssa. Yhtiö panostaa kiinalaisille markkinoille.

Lego perustettiin vuonna 1932 Tanskan Billundissa ja on tänä päivänä kansainvälinen yhtiö, jolla on toimistot muun muassa Britanniassa, USA:ssa sekä Kiinassa.