Musti Group: ”Kaikkien aikojen paras vuosineljännes”

”Oikaistu EBITA oli 11,2 (10,1) miljoonaa euroa, ja se kasvoi 11,2 prosenttia”.

Lemmikkieläinketju Musti Group julkisti tänään heinä-syyskuun tuloksen, mikä on konsernin kaikkien aikojen paras vuosineljännes. 

Konsernin liikevaihto oli 91,5 miljoonaa euroa edellisvuoden 76,9 miljoonaan euroon verrattuna ja kasvua tässä on 18,9 prosenttia. Oikaistu EBITA oli 11,2 miljoonaa euroa, jossa on 11,2 prosentin nousu edellisvuoden 10,1 miljoonaan euroon verrattuna. 

Ilmoitus

Olen iloinen koko Musti-tiimin puolesta voidessani kertoa, että viimeisin vuosineljännes oli vahvin konsernin historiassa, konsernin toimitusjohtaja David Rönnberg kirjoittaa raportissa ja jatkaa:

Saavutimme suurimman EBITA-kasvumme koskaan; kiihdytimme kahden vuoden vertailukelpoisen myynnin kasvua 31 prosentista 42 prosenttiin; kasvatimme markkinaosuuttamme kaikilla markkinoilla; voitimme ennätysmäärän uusia asiakkaita, mukaan lukien yli 50 prosenttia perheenjäseniksi otettujen uusien pentujen vanhemmista, kasvattaen samalla myyntikatettamme. Tämä osoittaa, että kasvuinvestointimme tuottavat tulosta myynnin puolella ja tukevat lyhyen ja pitkän aikavälin kasvutavoitteitamme. Emme kuitenkaan aio jäädä tähän. Etsimme jatkossakin keinoja parantaa asiakaskokemustamme ja arvolupaustamme, keskeisenä mahdollisuutena back end -toimintamme, erityisesti hankintaketjumme, parantaminen. Vuoden aikana käynnistimme keskusvaraston konsolidaatiohankkeemme seuraavan vaiheen, joka ei ole edennyt suunnitellulla nopeudella. Tämä painoi vuoden tulosta, ja vaikutus EBITA:an oli noin 1,5 miljoonaa euroa. Nyt toteuttamamme toimet ja parantunut tehokkuus näkyvät tilikaudella 2022.

Myymälöiden määrä kasvoi ajanjaksolla 312 myymälään (293) ja kanta-asiakkaiden määrä kipusi 13 prosenttia 1 297 000 henkilöön edellisvuoden 1 151 000 henkilöstä.

Myymälämyynti kasvoi 21,7 prosenttia 68,6 miljoonaan euroon, ja sitä kasvattivat myymälöiden määrän kasvu sekä vahva vertailukelpoisen myynnin kasvu kaikissa maissa. Vertailukelpoinen myymälämyynti kasvoi 8,2 (7,9) prosenttia. Vertailukaudella myymälämyynnin kasvuun vaikuttivat negatiivisesti koronaviruspandemiaan liittyvät rajoitukset.

Verkkokaupan myynti kasvoi 20,4 prosenttia 20,4 miljoonaan euroon ja verkkokaupan osuus liikevaihdosta on 22,3 prosenttia edellisvuoden 22,1 prosentista, yhtiö kertoo osavuosikatsauksessa.