Mobiilimaksaminen yleistyy myös viranomaispalveluissa – Suomi.fi nyt mukana

"Valtiokonttori on panostanut kovasti digitalisointiin."

Nykyään suomalaiset voivat suorittaa maksunsa viranomaisten verkkopalveluissa yhä useammin älypuhelimella. Viimeisimpänä nyt myös Valtiokonttorin tuottama Suomi.fi-maksut tukee MobilePayta. MobilePayn käyttö verkkomaksuihin kasvaa nyt erittäin nopeasti.

Ilmoitus

Valtiokonttorin tuottaman Maksut-palvelun avulla suomalaiset voivat maksaa verkkomaksuja julkishallinnon organisaatioille niiden omissa digitaalisissa asiointipalveluissa. Paytrailin ja Netsin yhteenliittymä valittiin tähän palveluntarjoajaksi vuonna 2016 järjestetyn kilpailutuksen tuloksena.

- Valtiokonttori on panostanut kovasti palveluidensa digitalisointiin, ja maksaminen kuuluu siihen yhtenä olennaisena osana, sanoo Suomi.fi-maksut-palvelun käyttöönottojen projektipäällikkö Kirsi Launomaa tiedotteessa.

Täydentävä palvelu

MobilePayn tedotteen mukaan sen palvelu täydentää Suomi.fi-maksuissa aiemmin tarjolla olleita maksutapoja. Maksaminen onnistuu muun muassa kaikkien suomalaisten pankkien verkkomaksulla sekä monilla pankki- ja luottokorteilla.

Maksut-palvelua ovat velvollisia käyttämään valtiohallinnon toimijat kuten viranomaiset, virastot ja liikelaitokset, kunnat sekä tuomioistuimet ja muut lainkäyttöelimet. Tällä hetkellä palvelua käytetään mm. Trafin sähköisissä palveluissa, Poliisin lupa-asioissa, kansalaisopistojen ilmoittautumisissa, kirjastojen myöhästymismaksuissa, joukkoliikenteen lipunmyynnissä ja liikuntapaikkavarauksissa.

Verkkomaksut mobiilisti

Mobiilimaksut yleistyvät myös verkkokaupoissa ja sovelluksissa tehtävissä maksuissa, sillä älypuhelimella maksaminen on huomattavasti vaivattomampaa muihin maksutapoihin verrattuna. MobilePaylla maksettaessa asiakas syöttää verkkopalveluun oman puhelinnumeronsa, jonka jälkeen maksupyyntö tulee saman tien MobilePayhin. Maksu hyväksytään MobilePayssa tuttuun tapaan yhdellä pyyhkäisyllä.

- MobilePaylla maksaminen on turvallista, mutta myös nopeaa ja vaivatonta. MobilePaylla maksaessa korttiyhtiöiden tarjoama suoja on voimassa ihan samalla tavalla kuin korttimaksamisessa. Asiakas ei joudu kaivamaan esiin tunnuslukulistoja tai syöttämään korttinumeroita. Pelkkä pyyhkäisy sovelluksessa riittää, MobilePayn toimitusjohtaja Anniina Heinonen sanoo.'

Verkkopankki yhä suosituin

Verkkopalveluissa ja -sovelluksissa maksamisen helppous näkyy myös kasvuluvuissa. Marraskuussa verkkokaupoissa MobilePaylla tehtyjen maksujen määrä kasvoi 25 prosenttia. Tammikuusta kuukausittaisten maksujen määrä on kasvanut yli 160 prosenttia.

- Verkkopankki on yhä suomalaisille suosituin tapa maksaa verkko-ostokset, mutta meidänkin tilastomme osoittavat, että mobiilimaksaminen on vähitellen saamassa jalansijaa Suomessa. Mobiilimaksamisen suosio varmasti kasvaa sen myötä, että se tulee kuluttajille vastaan mahdollisena maksutapana yhä useammissa paikoissa, nyt myös viranomaispalveluissa, Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio pohtii.

Ilmoitus