Mitä kuuluu, Jimm’s PC-store?

"Trendit menevät varmasti entistä enemmän asiakkaiden vaatimusten suuntaan."

 

Ehandel kysyi vuodenvaihteen edellä muutamilta verkkokauppiailta ja alan ammattilaisilta menneen vuoden kuulumisia, millä mielin he lähtevät vuoteen 2020 ja millaisia verkkokaupan trendejä on odotettavissa ensi vuonna?

Ilmoitus

Turkulainen Jimm’s PC-store valittiin äskettäin Hintaoppaan äänestyksessä vuoden verkkokaupaksi kategoriassa Tietokoneet & puhelimet. Jimm’s PC-storen toimitusjohtaja Antti Järvinen kertoo kuulumisia Ehandelille.

 

Kerro hieman yrityksenne kuluneesta vuodesta?

- Kuluva vuosi on kaupallisesti ollut todella pirteä, koska olemme onnistuneet parantamaan tuotteiden saatavuutta ja näin palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Omalta osaltaan piristyneestä kaupankäynnistä seurasi logistisia haasteita, jotka kärjistyivät alkuvuodesta. Saimme kuitenkin kehitettyä omaa toiminnanohjausjärjestelmäämme niin, että nykyään logistiikkamme skaalautuu paljon paremmin myös kaupallisesti pirteämpään ajanjaksoon.

 

Millaisin odotuksin lähdette vuoteen 2020?

- Talouden tilanne näyttää melko tasaiselta yleisellä tasolla, mutta odotamme, että oma tuotekohderyhmämme kasvaa myös tulevana vuonna. Tämän vuoksi odotamme kasvavamme edelleen myös seuraavana vuonna. Kilpailijatilanne tulee varmasti elämään, koska Amazon on jo laajentanut toimintaansa Saksaan ja Isoon-Britanniaan, mutta näkisin sen osaltaan piristävän markkinoita.

 

Ilmoitus

Millaisia verkkokaupan trendejä on odotettavissa vuonna ensi vuonna?

- Yleisellä tasolla trendit menevät varmasti entistä enemmän asiakkaiden vaatimusten suuntaan. Verkkokauppa on jo kuitenkin niin yleinen hankintakanava, että asiakkaan odotukset muuttuvat lähemmäksi käytännön tekemistä, jolloin toimitusaikojen pitävyys ja asiakaspalvelun merkitys kasvaa entisestään. Toimitusajoissa tultaneen siirtymään ”nopeasta toimituksesta” – ”oikean aikaiseen toimitukseen” ja asiakas voi halutessaan ohjata tilauksensa vaikkapa työpaikalleen perinteisen logistiikkapalveluntarjoajan noutopisteen sijaan ja tätä kautta toimitus itsessään mielletään nopeaksi.