Minimani rakentaa hypermarketin Rovaniemellä

"Tehokas logistiikka takaa edullisen hintatason."

Ilmoitus

Noin 12 000 neliön hypermarket Minimanin rakennustyöt ovat käynnistymässä Rovaniemellä jo kesäkuun aikana. 

Rovaniemelle rakennettavan uuden ajan ruoka- ja käyttötavarakauppa Minimanin keskiössä ovat edulliset merkkituotteet, suomalainen ruoka ja laajat hedelmä- ja vihannesvalikoimat sekä aina tuore leipä.

Ilmoitus

”Minimani ostaa tavarat pääosin suoraan tavarantoimittajilta ilman välikäsiä. Tehokas logistiikka takaa edullisen hintatason. Poikkeavien hankintakanaviemme ansiosta asiakkaamme löytävät perusvalikoimien lisäksi hyvin erilaisia ja mielenkiintoisia tuotteita, kertoo tiedotteessa Minimani Yhtiöt Oy:n  toimitusjohtaja Heikki Tynjälä.

Minimanin kodintavaran, sisustamisen, vapaa-ajan, työkalujen ja muun käyttötavaran valikoimat yhdessä ruuan ja päivittäistavaran kanssa muodostavat 100 000 nimikkeen valikoiman.

- Vaikka Minimani on iso kauppa, se on suunnittelulla tehty mahdollisimman helpoksi asioida. Lisäksi Lampelan alue on hyvin saavutettavissa eri suunnista ja asiakkaiden käytössä on iso parkkipaikka, Tynjälä sanoo.

Rovaniemen kiinnostaa

Minimani-ketju laajentaa liiketoimintaansa nyt Rovaniemen kasvavalle markkina-alueelle. Tällä hetkellä ketju harjoittaa menestyksellisesti kauppaa Kokkolassa, Vaasassa, Seinäjoella, Jyväskylässä ja Lempäälässä sekä verkkokauppansa kautta koko Suomessa.

Hypermarket on paikkakunnalla aina merkittävä työllistäjä. Rovaniemellä työllistävä vaikutus on suoraan noin 50 kaupan alan ammattilaista. Välilliset työllisyysvaikutukset nousevat kymmeniin, kun otetaan huomioon huollon, ylläpidon, kuljetuksen ja muiden toimintojen työtehtävät.

- Uskomme, että toimintatapamme ja vastuullisuutemme sopivat yhteen arktisen, elinvoimaisen ja toimeliaan Rovaniemen kaupungin ja koko Lapin alueen asukkaiden kanssa, sanoo toimitusjohtaja Tynjälä.

Ympäristöystävälliset kylmälaitteet

Minimani siirtyy kaupoissaan uusiin ympäristöystävällisiin kylmäjärjestelmiin, mikä mahdollistaa luopumisen ilmakehälle vaarallisista vanhoista kylmäaineista. Kaupan laajat kylmätilat ja kalusteet tullaan integroimaan tehokkaasti ilmanvaihdon ja maalämpöjärjestelmän kanssa. Tällöin koneikoista syntyvää hukkalämpöä käytetään hyväksi ilmanvaihdon lämmön talteenotossa lämmityskautena ja kesäaikana lauhdelämpöä varastoidaan maalämmön porakaivoihin.

- Panostamme muutoinkin tehokkaaseen energiankäyttöön ja muun muassa kierrätykseen kantaen näin vastuutamme ympäristöstä. Hyödynnämme uutta tekniikkaa myös automaattisten tilausjärjestelmien, digitaalisten hinnannäyttöjen ja automaattikassojen muodossa”, toteaa tiedotteessa yhtiön kiinteistöpäällikkö Pekka Haapanen.

Rovaniemen 12 000 neliön kohteen Minimanille rakentaa rakennusliike Seira.