Miljoona kauppiasta protestoi Walmartin miljardiostosta

Voi luoda monopolin.

Toukokuussa selvisi, että Walmart oli voittanut Amazonin tarjouskisassa Intian johtavasta verkkokaupasta Flipkart. 16 miljardilla dollarilla eli noin 14 miljardilla eurolla Walmart saisi 77 prosenttia intialaisesta verkkokauppajätistä.

Ilmoitus

Kuten aina isoissa kaupoissa kilpailuviranomaisten on hyväksyttävä kauppa. Ja aika moni näköjään toivoo, että kauppaa ei tällä kerralla hyväksyttäisi.

Intialainen toimialaorganisaatio CAIT (Confederation of All India Traders), joka edustaa pienempiä kauppiaita ja myymälänomistajia maassa, suunnittelee nyt useampia mielenilmaisuja hankinnan estämiseksi.

Vasta ensimmäinen vaihe

Organisaation pääsihteeri Praveen Khandelwal kertoo Reutersille, että CAIT odottaa noin miljoonan henkilön osallistuvan mielenilmaisuun. Tämän kerrotaan olevan vasta ensimmäinen askel suuremmassa suunnitelmassa.

- Tämä on vasta ensimmäinen vaihe protestissamme. Ja jollei valtionjohto kuuntele meitä, päätämme ensi kuussa kansallisessa kokoontumisessamme Delhissä jatkosuunnitelmistamme, Khandelwal kertoo.

CAITin mukaan Walmartin hankinta luo maassa vähittäiskaupan monopolitilanteen, joka johtaa siihen, että moni pienkauppias ajautuu konkurssiin. Moni analyytikko näki jo aikaisemmin ongelmia Amazonin ostaessa Flipkartin, sillä mahdollinen ostos suurella todennäköisyydellä loisi yksinoikeuden maan verkkokauppaan.