Megamyyjä suljettiin Amazonilta tietovuodon jälkeen

Amazon ottaa käyttöönsä kovat otteet.

Ei ole enää mikään uutinen, että verkkojätti Amazon vihaa valheellisia arvosteluja sivustollaan. Nyt he ovat sulkeneet useita kolmannen osapuolen myyjiä markkinapaikalta ja poistaneet heidän tuotteitaan.

Kaikki alkoi kun turvallisuusyhtiö SafetyDetectives alkoi tutkia tietovuotoa Amazonin ympärillä ja sitä kautta löytyi todistusaineistoa, että useat suuret yritykset ovat rikkoneet heidän sääntöjään, jotka kieltävät arvostelujen ostamisen tai manipuloimisen markkinapaikalla.

Ilmoitus

Tällä kertaa kysymyksessä ei ole mitkään pikkumyyjät vaan isot yhtiöt, kuten Aukey, jolla on oma putiikki Amazonilla. Useat kuvailevat yhtiötä miljardiyhtiöksi, vaikka me emme olekaan onnistuneet löytämään konkreettisia myyntinumeroita. Aykey on kuitenkin suhteellisen tunnettu eikä se ole pieni kiinalainen valmistaja vaan hyvin etabloitunut.

Marketplacepulsen mukaan he ovat pistäneet kieltoon myyjiä, joiden liikevaihto on vähintään miljardi dollaria.

Aukey on kommentoinut medioille, etteivät he oikein tiedä syytä sulkemisen takana, kun taas Amazon on ilmoittanut kommentissa, että ainakin näyttää siltä, että kyseinen yhtiö on voinut tehdä jotain sellaista, mikä rikkoo sääntöjä. Useimmat päättelevät, että tämä on yhteydessä tietovuotoon ja ostettuihin arvosteluihin.

Tietovuodossa on ollut kyseessä suurempi tietomäärä, mikä ei ole kuitenkaan suoraan yhteydessä Amazoniin, ja se osoittaa 75 000 tiliä, joita on käytetty väärennettyihin arvosteluihin.

SafetyDetectivesin mukaan, joka on läpikäynyt vuotaneen datan, kyseessä on klassinen metodi, jossa tuotteita on valittu ja ne ovat saaneet paremmat arvostelut jälleenmyyjillä. He ovat myös ostaneet henkilöitä, jotka ovat antaneet parhaimman mahdollisen arvostelun ja kun myyjä on vahvistanut arvostelun, henkilöt ovat saaneet täyden takaisinmaksun.

Aukeyn tuotteet ovat ”Currently unavailable” heidän Amazon-sivullaan.