MedKit kovassa kasvussa – kehitti myös vahvasti toimintaansa kasvuyhtiönä

Liikevaihto viime vuonna noin 3,4 miljoonaa.

Ilmoitus

Ensihoidon ja terveydenhuollon tarvikkeiden verkkokauppa toimittavan MedKit Finland Oy:n maaliskuun lopussa päättynyt tilivuosi oli ripeän kasvun ja merkittävien investointien aikaa. Lisäksi yhtiö kehitti voimakkaasti toimintaansa muun muassa panostamalla toimintojensa, kuten markkinoinnin ja prosessien, digitalisoimiseen.

Oululaisen MedKitin liikevaihto kohosi viime tilivuonna noin 3,4 miljoonaan euroon. Luku on peräti 30 prosenttia suurempi kuin edeltävän tilivuoden vastaava. Yhtiön tulos puolestaan oli edellisvuoden suuruinen eli noin 100 000 euroa voitollinen investoinneista huolimatta.

Isot investoinnit henkilökuntaan ja varastoon

MedKit on ensihoidon ja terveydenhuollon tuotteiden digitaalinen hankintakumppani. Sen toiminnan ydin on verkkokauppa, jossa myynnissä on tätä nykyä lähes 6 000 eri tuotetta. MedKit on kuitenkin yhä enemmän siirtänyt toimintakonseptiaan palveluyrityksen suuntaan. Se tarjoaa asiakkailleen tuotteiden lisäksi muun muassa käyttökoulutusta, hankintojen rahoitusta ja entistä kattavampaa raportointia hankinnoista.

- Toimintamme kasvu on edellyttänyt myös henkilökunnan lisäämistä. Tilivuoden päättyessä palveluksessamme oli seitsemäntoista ihmistä, jotka mahdollistivat tämän kasvun ja erinomaisen asiakaspalautteen toimintamme laadusta, toteaa toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio lehdistötiedotteessa.

Hän on varsin tyytyväinen yhtiön etenemiseen.

- Kasvuvauhtimme on kova, mutta suunnitelmiemme mukainen. Tuloksemme puolestaan oli kohtuullinen, kun ottaa huomioon kasvun mukanaan tuomat investoinnit ja vaatimukset, hän toteaa lehdistötiedotteessa.

MedKit on laatinut kasvusuunnitelman, jossa tavoitteeksi on asetettu yhtiön nykyisen liikevaihdon moninkertaistaminen lähivuosien aikana. Åman-Toivion mukaan tavoite on korkealla, mutta saavutettavissa. Pelkästään orgaanisella kasvulla ei näin iso loikka ole kuitenkaan mahdollinen.

Tuotevarasto suurempiin tiloihin

Åman-Toivio arvioi sosiaali- ja terveysalan kehityksen tukevan MedKitin kasvupyrkimyksiä. Alan toimijat joutuvat yhä tarkemmin kiinnittämään huomiota kustannuksiin. MedKit auttaa asiakkaitaan juuri hankintakustannusten hallinnassa sekä toiminnan sujuvoittamisessa ja tehostamisessa.

Ilmoitus

- Yhden tai muutaman tuotteen sijasta voimme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaisia ratkaisuja. Asiakkaamme saavat meiltä kaikki tarvitsemansa tuotteet, eivätkä joudu hankkimaan niitä useilta eri toimittajilta. Olemme siirtyneet selkeästi tuotetoimittajasta kokonaisvaltaisen hankintapalvelun toimittajaksi, hän huomauttaa.

Merkittävimmät investointinsa viime tilivuonna MedKit teki henkilökunnan kasvattamiseen ja varastoon. Yhtiö siirsi tuotevarastonsa aikaisempaa suurempiin tiloihin, jotka se ensin perusteellisesti uudisti.