Maxikarkki rikkoi miljoonan etuajassa – tähtäimessä 1,5 miljoonaa

Makuunin konkurssi auttaa irtokarkkimyyntiä?

Ilmoitus

Kesäkuussa kirjoitimme kuinka makeisa ja virvoitusjuomia verkossa kauppaava Maxikarkki.fi oli myynnyt jo 800 000 euron arvosta ja että tavoitteena oli rikkoa miljoonan euron rajapyykin alkusyksystä. Nyt yrityksen maajohtaja Matias Toukonen kertoo, että raja ylitettiin jo elokuussa.

- Miljoona meni rikki itse ajassa keskiviikkona (22.08.2018), joten olemme myynnin suhteen aikataulua edessä, Toukonen kertoo tyytyväisenä. Koko vuoden myynnin odotamme ylittävän 1,5 miljoonaa euroa, mikä on hieno tulos ja osoitus siitä, että markkinoilla on kysyntää tuotteillemme.

Maxikarkin omistaa Net Trading Group Åland Ab, Net Trading Group AB:n tytäryhtiö. NTG on verkkokauppayritys, joka toimii pohjoismaisilla markkinoilla.

Irtokarkkipusseja

Yrityksen valikoimassa on reilut 1 200 tuotetta, joista osa on Ruotsista tuotuja, joita ei muualta saa. Toukonen kertoi kesäkuussa, että valikoimaa tullaan myös laajentamaan pikkuhiljaa. Suunnitelmissa oli tuoda valikoimaan lähitulevaisuudessa enemmän lisäravinteita ja treenituotteita.

- Valikoiman laajentamista mietimme enemmän loppuvuodesta, nyt keskitymme B2B -ratkaisuihin, koska olemme saaneet paljon yhteydenottoja asiaa koskien. Tämä on meille erittäin jännittävä segmentti, jossa on kovasti potentiaalia, Toukonen sanoo.

Maxikarkki on kuitenkin laajentanut valikoimaansa sen verran, että sen tuotteista kesästä lähtien löytyy kahden eri kokoisia irtokarkkipusseja. Toukonen uskoo irtokarkkipussien myyvän hyvin, varsinkin Makuunin konkurssin jälkeen.

Hastaa perinteiset ajattelutavat

Kesäkuun artikkelissamme Toukonen kohdisti kritiikkiä Postin pakettimaksuihin ja hitaisiin toimitusaikoihin "Ehkä asiat paranevat, jos Amazon tulee Pohjoismaihin omalla ratkaisullaan ja pistää vauhtia Postiin”, hän totesi.

- Ottaen olosuhteet huomioon saamme olla tyytyväisiä toimitusaikoihimme (2-4 päivää koko maassa) mutta tutkimme uusia toimitusmahdollisuuksia, parantaaksemme asiakaskokemusta. Tahdomme haastaa perinteiset ajattelutavat Suomen aika konservatiivisella elintarvikealalla, joka ei vielä ihan ole omaksunut verkkokauppaa. Eroamme muista alan tekijöistä siinä mielessä, että emme keskity tukkumyyntiin tai poistuviin tuotteisiin - tuotteemme ovat aina korkelaatuisia ja super-tuoreita, Toukonen sanoo.

Ilmoitus

Maxikarkki tekee myös yhteistyötä Norwegianin kanssa, joka käytännössä tarkoittaa, että asiaakkaat voivat kerätä lentoyhtiön Cash Point -pisteitä, joita voi käytää esimerkiksi lentolippuihin.