Matsmart lopettaa Norjassa – Suomessa hyvä kehitys

Ruotsalainen verkkoruokakauppa Matsmart ei sannut toimintansa kannattavaksi Norjassa, mutta Suomessa näyttää paremmalta.

Ilmoitus

Matsmartin norjalainen sivusto on joulukuusta alkaen ilmoittanut olevansa "toistaiseksi kiinni". Matsmartin toimitusjohtaja Karl Andersson sanoo kuitenkin Ehandel:se:lle, että Suomessa toiminta jatkuu samalla tavalla kuin tähänkin asti.

Norjassa ongelmaksi koitui erilaiset tullit, jotka Matsmart ja sen asiakkaat joutuivat maksamaan tuodessaan tuotteet yli rajan. Ongelmat eivät ainoastaan olleet taloudelliset: samasta syystä johtuen asiakkaat joutuivat pahimmillaan odottamaan toimituksia jopa kymmenen päivää.

Toimitukset Ruotsin kautta

Yksi ratkaisu ongelmaan olisi ollut varaston rakentamista Norjaan, mutta se ei Karl Anderssonin mukaan ollut vaihtoehto ainakaan tässä vaiheessa.

- Olemme rakentaneet Ruotsin varastomme sillä tavoitteella, että sieltä käsin voimme hoitaa kaikki toimitukset Pohjoismaihin, Andersson sanoo Ehandel.se:lle.

Matsmartin toiminta on kannattavaa Ruotsissa ja Suomessa, ja jatkossa yritys pyrkii myös Tanskan markkinoille, vaikka Andersson ei sitä suoraan myönnä:

- On liian aikaista sanoa vielä. Mutta jotkut maat ovat tietenkin mielenkiintoisimpia kuin toiset. Kun ottaa huomioon, että meillä on jo toimintaa Ruotsissa ja Suomessa, ja sen, että panostamme Pohjoismaihin, yksi maa tuli tietenkin nopeasti mieleen.