Matsmart investoi uuteen logistiikkakeskukseen – kolminkertaistaa kapasiteetin

Palvelee myös kymmeniätuhansia suomalaisasiakkaita.

Matsmart kertoi jo aiemmin viikolla Ehandelin sisarsivuston haastattelussa investoivansa uuteen logistiikkakeskukseen. Uusi varasto on automatisoitu ja varustettu AutoStoren varastoratkaisulla. Varastossa palvelee 149 robottia, jotka auttavat tuotteiden keräilyssä.

Meillä on hyvin mielenkiintoinen vaihe edessämme. Uskomme, että uuden logistiikkakeskuksen avulla voimme vastata jatkuvasti kasvavaan kysyntään jopa seuraavan 10 vuoden ajan. Samalla uusi investointi on keskeisessä roolissa tavoitteessamme saavuttaa pysyvästi kannattava liiketoiminta niin Suomessa kuin muissa Pohjoismaissa, Matsmartin Suomen maajohtaja Michaela Böckelman sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Varastoinvestoinnin hinnaksi tulee kaikkinensa noin 14 miljoonaa euroa eli hieman päälle 140 miljoonaa Ruotsin kruunua ja siihen tulee lisäksi varaston vuokra. Rahat tulevat muun muassa vähän aikaa sitten päättyneeltä investointikierrokselta.

Nykyinen varastomme on kokonsa ja tilojensa puolesta jo nyt niin tehokas kuin mahdollista, ja henkilöstömme tekee siellä upeaa työtä. Nykyisessä toimipisteessämme Katrineholmissa kasvun rajat tulevat kuitenkin pian vastaan, ja meidän on voitava viedä varastointi- ja logistiikkatoimintomme nyt seuraavalle tasolle. Uusi varasto tarjoaa kolminkertaisen määrän tilaa ja mahdollisuuden kasvuun. Siksi toivomme myös, että monet työntekijämme jatkavat mukanamme, kun siirrymme uuteen kaupunkiin vuonna 2022, Matsmartin logistiikkajohtaja Conrad Edgren sanoo alunperin Ehandelin sisarsivuston haastattelussa.

Investointi on yhtiön tähän mennessä suurin.

 

Matsmart kasvaa tällä hetkellä myös Saksassa, jossa se toimii nimellä Motatos. Pystyttekö lähettämään Örebrosta myös Saksan markkinoille, jos tällainen tarve tulisi pitemmällä juoksulla?

Ei, sitä emme varmaankaan tekisi. Ja siihen on kaksi suurta syytä. Ensimmäiseksi, ruoka on hyvin paikallista ja ihmiset ostavat tuntemiaan merkkejä ja tämä koskee kaikkia markkinoitamme. Toinen asia on, että asiakkaat odottavat jatkuvasti nopeampia toimituksia ja silloin on oltava asiakkaan lähellä. Sillä tavalla keskusvaraston pitäminen on vaikeaa.

 

Uuden varaston rakennuttaa Infrahub ja logistiikkakeskuksen sähkö tulee aurinkopaneeleista. Varasto on tarkoitus ottaa käyttöön keväällä 2022. Uusi varasto sijaitsee Ruotsin Örebrossa ja palvelee yhtiön asiakkaita Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa.

Ilmoitus