”Matkailuyrittäjän kannattaa satsata verkkokaupan perustamiseen”

Lahti Region tarjoaa matkailuyrittäjille apua digiloikkaan.

Maailma digitalisoituu ja korona on vauhdittanut tätä kehitystä. Lahti Region Oy tarjoaa nyt matkailuryrittäjille apua ja alan yrittäjät voivat saada VisitLahti Online Shopin kanssa palvelunsa digitaalisesti varattavaan muotoon. Shop sijaitsee sivustolla visitlahti.fi.

Best Lake Nature Adventures yrittäjä Annukka Linninen on yksi niistä alan toimijoista, joka on tarttunut tilaisuuteen ja toteaa, että liittyminen kannattaa.

Ilmoitus

Tämä oli helppo tapa toteuttaa nettikauppa. Jos olisin itse teettänyt sen alusta asti, kustannukset ja työmäärä olisivat olleet ihan toisenlaiset. Tässä myös verkostoidutaan ja voidaan tarjota kansainvälisille matkailijoille kaikki palvelut majoituksesta lähtien, Linninen kertoo Region Lahden tiedotteessa.

Hän avasi vähän aikaa sitten Lahti Regionin verkkokauppaan integroidun microstore-kaupan omalla sivullaan. Yrittäjälle suuri muutos oli se, että retket piti sopeuttaa kalenterin kanssa.

Kalenterin etu on se, että asiakas voi heti tehdä ostopäätöksen ottamatta ensin yhteyttä yritykseen. Best Lake Nature Adventuresin asiakkaista pääosa on tullut Suomen ulkopuolelta. Rajojen sulkeuduttua myös suomalaiset ovat tajunneet oman luonnon arvon ja lisänneet retkeilyä. Luontomatkailu on kansainvälisesti nousussa. Toivottavasti kotimaan matkailijat löytävät myös kriisin jälkeen paikalliset luontomatkailupalvelut. Ja kun lennot taas alkavat, Lahden seutu on erinomaisessa paikassa lähellä lentokenttää, Annukka Linninen sanoo.

 

Toteutuneesta myynnistä maltillinen komissio

VisitLahti Online Shopin taustalla olevasta Citybreak-myyntijärjestelmästä vastaava Mirka Syvänen kannustaa matkailuyrittäjiä digitalisointiin.

Tekninen apu, Citybreakiin liittyminen ja ylläpito ovat yrittäjälle ilmaisia, vasta toteutuneesta myynnistä yrittäjä maksaa maltillisen komission järjestelmän ylläpitäjälle kulujen kattamiseksi, Syvänen kertoo.

Rohkaisemme yrittäjiä digiloikkaan koulutuksella ja rajapintojen rakentamisella. Citybreak-järjestelmä on käytössä ympäri maailmaa ja tarjoaa valtavasti palveluita hotelleista lippuihin. Citybreakiin avataan tämän vuoden aikana rajapinta toiseen valtakunnan matkailuyrittäjien yleisesti käyttämään Bokun-järjestelmään, mikä helpottaa yrittäjän arkitoimintoja, kuten matkailupalveluiden saatavuuden hallintaa, hän sanoo.

Microstore-kauppa sopii Syväsen mukaan myös pienemmille toimijoille, sillä automatisoitu ennakkomyynti vapauttaa järjestäjien aikaa.

Ilmoitus

Syvänen kehottaa Region Lahden tiedotteessa tutustumaan myös BusinessFinlandin hyviin verkkokauppa-aineistoihin, kuten webinaareihin. Apua saa suoraan myös Lahti Regionista.